Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Čo zaznelo na tlačovej konferencii v Austrálii? (druhá časť)

Friday, 19. 09. 2014 - 10:29, Katarína Ďurecová   

Čo zaznelo na tlačovej konferencii v Austrálii? (druhá časť)

Po včerajšej prvej časti tlačovej konferencie po Rally Australia, na ktorej sa zúčastnili Sébastien Ogier, Julien Ingrassia, Jari-Matti Latvala, Miikka Antila, Andreas Mikkelsen, Ola Floene a šéf Volkswagenu Motorsport Jost Capito (ktorú nájdete v tomto článku), vám prinášame jej druhú časť. Tá sa zameria primárne na výroky posádky Mikkelsen - Floene, ale aj na dojmy šéfa tímu Josta Capita.

Andreas, tretie miesto a zabratie celého pódia Volkswagenom, poriadna zmena oproti minulému podujatiu. Si spokojný s výsledkom?
Sébastien Ogier:
„On bol na pódiu na minulom podujatí - to my sme neboli!"
Andreas Mikkelsen: „Na začiatku víkendu bolo mojim plánom upevniť si tretie miesto v šampionáte, či prípadne zvýšiť svoj náskok na miesto štvrté. Byť na pódiu s mojimi štyrmi tímovými kolegami je teda vynikajúci pocit. Bolo to náročné podujatie s náročnými voľbami pneumatík, ale celkovo bola energia v celom tíme proste úžasná. Skončili sme na prvých troch miestach a získali titul konštruktérov, je nemožné priať si niečo viac."

Volkswagen Motorsport;vw-20140912-0415.jpg

Bol si spokojný so svojou rýchlosťou?
Andreas Mikkelsen:
„Prvý a druhý deň bol v našom podaní skutočne dobrý a dnes som sa tešil na boj s Krisom Meekom. Cítil som sa príjemne a pripravený bojovať, ale bohužiaľ sa nakoniec žiadny súboj nekonal a išlo len o to dôjsť s autom do cieľa, čo sme bez problémov zvládli."

V Poľsku sme ťa videli bojovať so Sebom, si pripravený bojovať o čelo pravidelne?
Andreas Mikkelsen:
„Cítim sa stále čoraz viac pripravený. Keď sa obzriem za minulým rokom, tak som musel ísť ako šialený, aby som mal podobné časy ako on a teraz je to už celkom normálne. Ďalšia vec, ktorú som potreboval, bola konzistencia a cítim, že teraz máme už i tú. Ide to krok za krokom, keď ste konzistentný môžete na to trochu viac zatlačiť a keď začnete byť konzistentný i potom, môžete na to zatlačiť ešte viac a tak ďalej. Počas tejto sezóny sme k čelu už párkrát boli blízko, ale mojim hlavným cieľom je tretie miesto v šampionáte. Až keď to dokážem, môžem začať rozmýšľať o týchto dvoch jazdcoch."

Volkswagen Motosport;vw-20140913-0619.jpg

Ola, aké sú tvoje pocity?
Ola Floene:
„Veľmi dobre. Neviem, ako inak odpovedať. Bohužiaľ to, že sme nemohli bojovať s Krisom je trochu sklamaním - nepáči sa mi, ako sa to celé udialo. Mám rád súboje. Pre našu pozíciu v šampionáte je to ale výborné. Na to musíme neustále myslieť a teraz som na nás veľmi pyšný a taktiež som i veľmi šťastný."
Andreas Mikkelsen:
„Oh, ja mám predsa niečo nové, prečo bojovať. Ola nie je tretí v šampionáte, iba ja som - budem bojovať i kvôli nemu."

K Olovi si sa nesprával počas víkendu práve najlepšie, Andreas... počuli sme niečo o hadoch? Čo sa stalo?
Ola Floene:
„Mechanici si so mňa vystrelili a perfektne to všetko zorganizovali a naaranžovali. Po predstavení na štartovacej rampe som išiel do auta - bola tma, naštartovali sme auto a ja som otváral itinerár a sústredil som sa naň. Andreas zrazu začal kričať, že do auta cez prístrojovú dosku lezie had a so zapnutými svetlami ten had skutočne vypadal ako živý - nikto v živote neotvoril dvere auta rýchlejšie ako ja, nikdy!"
Andreas Mikkelsen:
„Bolo to perfektné!"

Volkswagen Motorsport;vw-20140914-1148.jpg

Jost, Volkswagen získal v Austrálii svoj druhý majstrovský titul a taktiež i svoje prvé umiestnenie na prvých troch miestach - tento víkend ste zakončili štýlovo!
Jost Capito:
„Áno, je to niečo ohromné. Nedokážem to popísať slovami, ale nikto nie je teraz pyšnejší než ja - všetkých členov tímu milujem, proste vás milujem. Sme úžasný tím s úžasným tímovým duchom. Títo chlapci sú priateľmi, vidíte to, keď spolu raňajkujú, obedujú, alebo večerajú a v každej rally medzi sebou bojujú veľmi férovo. Nemusíme dávať žiadne nikomu žiadne príkazy, nikdy som proste nevidel taký tím, akým sme my. Som na vás všetkých veľmi pyšný."

Jari-Matti Latvala: „Chcel by som poďakovať Jostovi. V domácom Nemecku bol kvôli mne pod veľkým tlakom, keď som havaroval z prvého miesta a s minútou náskoku. Pre tím to boli naozaj ťažké časy a i preto som za tento výsledok veľmi rád. Kompletne sa všetko otočilo."

Jost Capito: „Rád by som umiestnenie na prvých troch miestach a i majstrovský titul konštruktérov venoval našim vyše 500 000 zamestnancom po celom svete, ktorí nás podporujú a bez ktorých pomoci by nebolo možné tu byť. Toto je pre nich."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri