Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Čo robia jazdci WRC cez prázdniny?

Tuesday, 05. 07. 2011 - 19:03, Katarína Ďurecová   

Čo robia jazdci WRC cez prázdniny?

Niektorí jazdci WRC oficiálnej stránke majstrovstiev sveta v rally wrc.com prezradili, ako budú tráviť vyše mesiac dlhú prestávku medzi Rally Acropolis a Rally Finland.

„Budem testovať vo Fínsku a v Nemecku, a potom sa predstavím s Citroenom C4 WRC na jednom motokárovom okruhu vo Francúzsku. Potom ale strávim pár dní doma a potom ešte pôjdem na dovolenku na lodi s priateľmi", popisuje, čo bude robiť počas dlhej prestávky medzi dvoma rally Sébastien Loeb.

Tomáš Mansfeld;loeb_12.jpg

Jeho tímový kolega Sébastien Ogier bude zase budúci týždeň v Moskve, kde má naplánovanú road show. Hneď potom bude v jeho podaní nasledovať trojdňový intenzívny tréning s jeho osobným trénerom. Vypadá to teda tak, že žiadna prázdninová dovolenka Sébastiena Ogiera nečaká.

Jari-Matti Latvala strávi pár dní s rodinou v ich letnom dome vo Fínsku. Okrem toho sa zúčastní i stretnutia fanúšikov Fordu vo Veľkej Británii a bude natáčať i interview s WRC TV. Jeho spolujazdec Miikka Antilla bude tráviť čas so svojim synom Masim, ktorému sľúbil, že ho naučí plávať a vezme ho na výlet do ZOO v Helsinkách.

Ford;21659.jpg

Poriadne nabitý program má Ken Block. Ten sa minulý víkend so svojim Fordom Fiesta RS WRC zúčastnil známeho festivalu rýchlosti v britskom Goodwoode, potom u neho nasleduje prvá zastávka jeho Gymkhana World Tour, ktorá sa odohrá v Rakúsku, potom čaká Kena Blocka filmovanie ďalšieho z jeho série videí Gymkhana (už číslo 4) a na záver ho čakajú X Games v Los Angeles.

Dani Sordo vzhľadom na to, že tento rok moc rally neabsolvoval, prázdniny nepotrebuje: „Tento rok sa nezúčastňujem veľa rally, takže prázdniny nepotrebujem. Ale i tak rád relaxujem na pekných miestach a najlepšie sa relaxuje v mojom dome v Španielsku, kde to milujem", naznačuje, kde strávi prázdninovú prestávku Sordo.

Radek Vojtěchovský;img-0866.jpg

Sordov tímový kolega Kris Meeke cez prázdniny relaxovať nebude. Plánuje totiž stráviť určitý čas v Alpách na svojom bicykli. „Spoločnosť mi budú robiť môj kamarát, bicykel, iPhone a slnečné okuliare", komentuje svoje plány v Alpách Kris Meeke.

Ďalší jazdec s Mini Armindo Araujo plánuje stráviť týždeň v Turecku, odkiaľ sa potom vráti domov na sever Portugalska, kde strávi nejaký čas s rodinou a priateľmi.

Bývalý gitarista death meatlovej skupiny Daniel Oliveira strávi prázdniny doma v Brazílii. Najskôr s rodinou oslávi svoje 26-te narodeniny a potom sa vyberie na oslavy dňa Svätého Jána v meste Amargosa.

Radek Vojtěchovský;img-1565.jpg

Dennis Kuipers strávi pár dní na svojom vodnom skútri, na ktorom sa bude preháňať po jazere, ktoré sa nachádza na severe Talianska. Neskôr si ale prázdniny medzi dvoma WRC podujatiami vyplní ďalšou rally - s Fordom Fiesta S2000 bude totiž štartovať na Rally Estonia.

Eyvinda Brynildsena žiadny relax nečaká - musí pracovať. „Pre to, aby som bol schopný zúčastniť sa rally, musím cez prázdniny pracovať, čo znamená, že ich strávim v mojom kamióne. Ale dúfam, že sa mi podarí stráviť týždňovú dovolenku doma v krásnom Nórsku. Máme tu vysoké hory, hlboké rieky a široké údolia. Zoberiem zo sebou i futbalovú loptu, aby som sa nenudil a udržiaval fit a taktiež beriem i mobilný telefón, pre prípad, že by mi zavolal nejaký továrny tím WRC, ktorý by so mnou chcel podpísať zmluvu", hovorí Brynildsen očividne v dobrej nálade.

Vladislav Maschl;img-1686-4.jpg

Jazdec PWRC Hayden Paddon, strávi prázdniny doma na Novom Zélande, kde ale momentálne majú zimu. Počas prestávky vo WRC sa zúčastní Rally of Whangarei, ktorá je súčasťou ázijsko-pacifického šampionátu. Paddon bude štartovať so svojim Subaru Impreza WRX a svoj starý Mitsubishi Lancer prenajme Brendanovi Reevesovi, ktorého môžeme tento rok vídať vo WRC Academy.

Ďalší jazdec PWRC Anders Grondal strávi prázdniny v letnom dome na juhu Nórska, kde plánuje jazdiť na kajaku, hrať plážový volejbať a pomedzi to bude zháňať sponzorov pre ďalšiu sezónu. Martina Semeráda, ktorý tento rok taktiež jazdí v PWRC, čaká zhruba 1700 kilomentrový road trip z Českej republiky na juh Francúzska, kde je dobré miesto na surfovanie. Semerád vyrazí s partiou priateľov a pôjdu veľkým kempingovým autom.

Monica Parisotto;grondal-andersson_1.jpg

Albert Llovera plánuje navštíviť hudobný festival Benicassim v Španielsku. Väčšiu časť prázdnin ale chce stráviť so svojou dcérou, to ale bude až po Rally Finland.

Kým Brendan Reeves bude pretekať na tratiach Rally of Whangarei, ďalší jazdci z WRC Academy Íri Craig Breen a Alastair Fisher budú tráviť prázdniny vo vile v portugalskom Algarve spolu so svojimi priateľkami. Okrem toho ale plánujú i nejaký tréning. Taktiež i Timo van der Marel strávi časť svojich prázdnin v Portugalsku, za to Molly Taylor bude cestovať do Estónska, kde sa tak ako veľa iných jazdcov zúčastní Rally Estonia. Do Estónska ale nepoletí lietadlom, ale bude tam cestovať dodávkou spolu so svojimi mechanikmi.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri