Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Civic IX. pre USA vystavujú v Detroite

Thursday, 13. 01. 2011 - 22:22, Ivan Václavík   

Civic IX. pre USA vystavujú v Detroite

Americké zastúpenie spoločnosti Honda predstavuje na salóne v Detroite vo svetovej premiére elegantné a technicky vyspelé koncepty nových modelov Civic Si Coupe a Civic Sedan - modely roku 2012. Kupé Honda Civic Si Concept a sedan Civic Concept poskytujú prvú oficiálnu predstavu o tom, akým smerom sa bude uberať dizajn pripravovanej deviatej generácie (modelový rok 2012), ktorá príde do predaja na americký trh už v priebehu jari 2011.

honda-civic-concept-01g.jpg

Kupé je určené výhradne pre americký trh a v Európe ho nebudú vôbec predávať. Naproti tomu sedan Civic Concept ukazuje štylistický smer modelu, ktorý bude neskôr uvedený do predaja i v niektorých európskych krajinách. Model Civic pre európsky trh, ktorého ďalšia generácia bude opäť vyrábaná vo Veľkej Británii, však nie je mechanicky spriaznený so žiadnym z amerických modelov a jeho predstavenie neovplyvní ďalší predaj európskeho hatchbacku.

honda-civic-concept-03g.jpg

„Modelový rad Civic je známy tým, že ponúka rovnováhu medzi optimálnymi rozmermi, potešením z jazdy a nízkou spotrebou. To všetko za cenu, ktorú si môžu dovoliť i záujemcovia o prvý automobil," uviedol John Mendel, výkonný viceprezident pre predaj v americkej pobočke spoločnosti Honda. „Na tomto odkaze stavia i nový Civic, ktorý bude podľa všetkého najlepšou Hondou Civic v histórii."

Nuž, nechajme sa prekvapiť, či nezostane len pri silných slovách... Ponuka verzií pre USA zahŕňa sedan a kupé s konvenčnými benzínovými motormi, dve výkonné športové verzie „Si", jednu hybridnú verziu a taktiež verziu s alternatívnym pohonom na zemný plyn.

honda-civic-concept-04g.jpg

Vzhľad oboch konceptov kladie dôraz na čisté, ale súčasne výrazné línie so silne skloneným čelným sklom, širokými proporciami a výraznými charakteristickými líniami pozdĺž profilu. Spodné bočné línie, ktoré sa u oboch modelov smerom k zadným blatníkom rozširujú, zdôrazňujú dynamický vzhľad.

Na zadnej časti je kupé Civic Si Concept exkluzívne vybavené difúzorom, uprostred umiestnenou koncovkou výfuku a spojlerom na veku batožinového priestoru s dvoma otvormi. Pri oboch konceptoch použili 19-palcové kolesá z ľahkých zliatin.

Motory dostupné pre americké verzie modelu Civic, ktoré sú vybavené „inteligentnou" technológiou premenlivého časovania a zdvihu ventilov (i-VTEC®), sa pre rok 2012 vyznačujú ešte nižšou spotrebou paliva. Pripravovaný americký Civic Hybrid ponúka najnovšiu generáciu kompaktného a ľahkého hybridného systému Integrated Motor AssistTM (IMATM), ktorý kombinuje benzínový a elektrický motor. Po prvýkrát sa navyše u hybridného vozidla Honda objavujú Li-Ion batérie.

honda-civic-concept-02g.jpg

Predaj tohto modelu v Európe nie je plánovaný, pretože dopyt po hybridných vozidlách v tomto regióne plne uspokojujú modely Jazz Hybrid, CR-Z a Insight.

Vzhľadom na dôrazné znižovanie spotreby paliva bude väčšina nových modelov Civic vybavená technológiou Honda Eco AssistTM, ktorá je už v hybridných modeloch CR-Z, Jazz a Insight.

Civic pre modelový rok 2012, je prvým vozidlom značky Honda v USA, u ktorého je technológia Eco Assist použitá vo vozidle poháňanom len benzínovým motorom. Eco Assist je len jedným príkladom toho, ako môže byť nová Honda Civic prispôsobená a nakonfigurovaná rôznymi vodičmi tak, aby zodpovedala ich individuálnym preferenciám.
Spoločnosť Honda navyše v Severnej Amerike rozširuje predaj modelu Civic GX s pohonom na zemný plyn, ktorý je jediným sériovo vyrábaným osobným automobilom s pohonom výhradne na CNG (Compressed Natural Gas - stlačený zemný plyn) montovaným v Amerike. Lepšia dostupnosť modelu Civic GX pomáha sprístupniť túto prakticky čistú technológiu ešte širšiemu okruhu záujemcov.

Všetky americké modely Civic pre rok 2012 sú štandardne vybavené stabilizačným systémom Vehicle Stability AssistTM (VSA®). Okrem toho bola v deviatej generácii modelu Civic opäť použitá najmodernejšia technológia nárazovej kompatibility karosérie Advanced Compatibility EngineeringTM (ACETM), vyvinutá spoločnosťou Honda, ktorá optimalizuje rozptyl energie pri čelnom náraze.
Súčasnej ôsmej generácie Hondy Civic, ktorá je v Severnej Amerike najpredávanejším modelom značky Honda, predali od konca roku 2005 vyše 1,5 milióna kusov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri