Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroen predstavil nový DS3 WRC

Thursday, 30. 09. 2010 - 21:28, Katarína Ďurecová   

Citroen predstavil nový DS3 WRC

Na parížskej Motorshow je rušno. Okrem ostatných vecí na nej Citroen predstavil svoj nový Citroen DS3 WRC, s ktorým bude budúci rok pretekať v šampionáte WRC.

Nový Citroen bude tak, ako všetky ostatné WRC v budúcej sezóne poháňaný motorom s objemom 1.6 litra s turbom. Prvý test s týmto motorom absolvoval Citroen 23-tieho júla neďaleko Versailles a od vtedy s týmto autom najazdili veľa testovacích kilometrov Sébastien Loeb, Sébastien Ogier, Dani Sordo a najmä testovací jazdec Citroenu Philippe Bugalski, takže auto by malo byť pripravené.

Copyright free;citroen-ds3-wrc-2011-2.jpg

V Citroene neponechali nič na náhodu o čom určite svedčí aj fakt, že DS3 WRC bolo testované aj vo veternom tuneli, takže o schopnostiach nového auta z ich dielne by nemalo byť pochýb.

Copyright free;citroen-ds3-wrc-2011-17.jpg

„DS3 je ideálnou základňou na vybudovanie športových modelov a rally áut", vyjadril sa na adresu nového WRC z dielne Citroenu šéf Citroen Racingu Olivier Quesnel.

Copyright free;citroen-ds3-wrc-2011-34.jpg

„Je to kompaktné, štýlové a živé auto a Citroen s ním chce pokračovať v úspechoch, akých v súčasnej dobe dosahuje a plánuje s ním vyhrať ďalšie majstrovské tituly", pokračuje o plánoch do budúcna Quesnel.

Copyright free;citroen-ds3-wrc-2011-21.jpg

Prvú rally, ktorú Citroen DS3 WRC bude zrejme švédska rally a za volantom DS3 WRC továrneho tímu Citroenu budú sedieť Sébastienovia Loeb a Ogier. O osude Daniho Sorda stále nie je rozhodnuté, ale predpokladá sa, že nakoniec skončí v Citroenu Junior Teame.

Copyright free;citroen-ds3-wrc-2011-37.jpg

Ďalšie fotografie nového Citroenu DS3 WRC si môžete pozrieť v našej rozsiahlej galérii.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri