Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Čím je VW Polo R WRC tak výnimočné?

Tuesday, 26. 02. 2013 - 17:45, Zdenka Frývaldská   

Čím je VW Polo R WRC tak výnimočné?

Veľmi zaujímavý článok o Volkswagene Polo R WRC, s ktorým Ogier vyhral Rally Sweden, zverejnil portál maxrally.com. Tak viete čím je Polo tak výnimočné a dobré?

 

polo1-1.jpg

Jednoduchosť

Presne ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Verte tomu alebo nie, na novom Pole nie je vôbec nič zložité. Je to pomerne bežné auto, ktoré však vstúpilo do rally. Volkswagen ho len potreboval zaviesť do prevádzky. Znepokokujúce pre konkurenciu môže však byť to, že vývojári už pracujú na novom aute pre rok 2014, ktoré by malo byť ďalším krokom vpred...

polo2-2.jpg

Spoľahlivosť

Spoľahlivosť je spojená s jednoduchosťou. Ak je auto jednoduché, tak by malo byť aj spoľahlivé. Práve na spoľahlivosti sa totiž zakladá imidž celej firmy. Ešte pred pár rokmi sa dokonca v reklamách objavoval slogan: "keby bolo všetko v živote tak spoľahlivé ako Volkswagen". A zdá sa, že zatiaľ to funguje, no nie?

Vladislav Maschl;dsc-3817-1.jpg

Rozloženie hmotnosti

Práve rozloženie hmotnosti je jednou z hlavných priorít, pretože má veľký vplyv na jazdné vlastnosti každého auta. Vo Volkswagene je hmotnosť rozložená veľmi rovnomerne po celom aute, čo tiež znižuje namáhanie mechanických častí. Vďaka tomu je auto ľahko ovládateľné. Je to niečo, čo si Carlos Sainz všimol už pri prvom testovaní.

Vladislav Maschl;dsc-5499-1.jpg

Aerodynamika

Aerodynamika pri pretekárskych vozidlách zas nie je až tak veľké kritérium pre vyhrávanie, no Volkswagen strávil veľmi veľa času práve v aerodynamickom tuneli s cieľom optimalizovať karosériu a spojlery. Dobrá aerodynamika zvýšila stabilitu auta aj pri vysokých rýchlostiach a častých skokoch. Na pretekoch vidno, ako je celé auto pružné.

Vladislav Maschl;dsc-7803-1.jpg

Skúsenosti

Volkswagen je síce v rally novým tímom, ale má obrovské skúsenosti po technickej stránke. Technický tím vedie Willy Rampf, bývalý dizajnér vozidiel F1. Priniesol do tímu veľa nového a zaujímavého a v spojení s odbornými znalosťami Francoisa-Xaviera Demaisona, ktorý dopomohol Gronholmovi k dvom titulom, patria medzi najlepších. Správne je rozdelená aj miera finančných investícií, čo umožňuje riadiť program rozvoja.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri