Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Christian Malchárek tento víked na ovále vo Venray

Friday, 22. 05. 2015 - 15:21, Public relations   

Christian Malchárek tento víked na ovále vo Venray

Náš jediný zástupca v NASCAR Whelen Euro Series Christian Malchárek má pred sebou jednu z najväčších výziev v živote. Druhý víkend tejto vrcholnej európskej série NASCAR sa ide na klasickom ovále v holandskom meste Venray. Keďže tento spôsob pretekania je pre našinca úplne neznámy, Christian sa musel na svoj prvý štart na takejto trati pripavovať aspoň teoreticky. „Dostali sme poriadne rozsiahly manuál, ktorý som si musel naštudovať," rozhovoril sa o príprave. „Dôležitá bude nielen rýchla jazda, ale aj komunikácia so spotterom, ktorý mi bude hlásiť do rádia polohu súperov. Súboje na ovále sú totiž oveľa tesnejšie ako na bežných okruhoch. No veľmi sa na to teším!"

val-02-1.jpg

V prvom kole vo Valencii toho Malchárek v kategórii Elite 2 veľa neodjazdil. Svoj Chevrolet SS Camaro s číslom 66 totiž zdieľa s jazdcom triedy Elite 1 Christopheom Bouchutom. Ten však v prvých pretekoch prežil hororovú haváriu po zlyhaní bŕzd. Hoci odvtedy prešiel mesiac, stále nie je francúzsky veterán úplne v poriadku a do Venray necestuje. Pre Christiana sa tak otvára možnosť nazbierať vyšší počet kilometrov, ako by to bolo za normálnych okolností. Reálne si tak až teraz odkrúti svoj debut v NASCAR Whelen Euro Series. V tíme DF1 Racing veria, že mu 880-metrový ovál sadne a do tímu prinesie poriadnu porciu bodov.

Fanúšikovia môžu preteky sledovať naživo na stránke fanschoice.tv, výsledky a fotografie nájdu na nascarwheleneuroseries.com. 

val-09-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri