Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Chevrolet Malibu pripravený na svetovú premiéru

Wednesday, 06. 04. 2011 - 10:53, Ivan Václavík   

Chevrolet Malibu pripravený na svetovú premiéru

V takmer 100 krajinách na šiestich kontinentoch sa dostane do predaja nová generácia Chevroleta Malibu. Americký výrobca ho predstaví súčasne na výstave Shanghai Auto Show a naživo 19. apríla o 2:30 stredoeurópskeho času na linke http://www.facebook.com/chevrolet. Členovia tímu Chevrolet budú pripravení odpovedať na otázky počas živého moderovania.

chevrolet-malibu-fragmentg.jpg

Nový Chevrolet Malibu potom predstavia aj na New York International Auto Show, ktorý bude pre verejnosť prístupný od 23. apríla do 1. mája. Budú ho predávať po celom svete - v Severnej a Južnej Amerike, Európe, Ázii, Afrike, aj v Austrálii. Na jeho pohon budú slúžiť úsporné a pritom výkonné štvorvalcové motory v spolupráci so šesťstupňovými prevodovkami. Budú ho vyrábať na niekoľkých miestach vrátane Číny a dvoch závodov v USA.

So ziskom vyše 40 ocenení od roku 2008 patrí Malibu medzi najviac oceňované Chevrolety v Spojených štátoch. Bolo najpredávanejším automobilom značky Chevrolet a spoločnosti GM v  roku 2010 v USA, kde predali takmer 200 000 vozidiel.

chevrolet-malibu-fragmentg.jpg

General Motors dnes verejnosti predstavuje globálnu rodinu hospodárnych automobilov, do ktorej patria modely Cruze, Volt, Sonic/Aveo a Malibu. Tieto nové modely patria do štyroch najväčších trhových segmentov na svete, ktoré predstavujú 54 percent predaja všetkých vozidiel na svete, nepatriacich medzi luxusné.

Vlani predal Chevrolet celosvetovo 4,26 milióna vozidiel, v priemere jeden automobil za 7,4 sekundy. Osem z 10 najväčších trhov pre Chevrolet tvorili v roku 2010 rozvíjajúce sa trhy - Brazília, Čína, Uzbekistan, Mexiko, Rusko, India, Argentína a Kolumbia. Očakáva sa, že v roku 2012 budú tvoriť rozvíjajúce sa trhy vyše 50 percent predaja Chevroletov.
Od roku 2008, kedy Chevrolet Malibu vyhlásili za North American Car of the Year, sa predalo vyše 600 000 exemplárov tohto modelu. Dnes predstavuje ôsmu generáciu s týmto menom, keď prvú predstavili v roku 1964.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri