Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Cesta týmu SEAT Sport Slovakia za majstrovským titulom

Tuesday, 26. 10. 2010 - 22:09, Tereza Talajová   

Cesta týmu SEAT Sport Slovakia za majstrovským titulom

Na posledný z pretekov seriálu vytrvalostných sezóny 2010 na brnenský Invicta Epilog, nastúpil SEAT SPORT Slovakia v zložení Vlado Hybáček, Michal Matějovský, ktorý zbierali body aj do celkového hodnotenie doplnení o Karla Abrahama a Patrika Nemca. Keďže išlo o posledný závod celého seriálu išlo o všetko. Už pred závodom bolo jasné, že jedine lepšie umiestnenie ako najväčší konkurenti a to bratia Foukalovci na Honde 2000 a jazdci IP Racing Shop na Renualte Clio, zabezpečí zisk titulu Majstra ČR.

 Marián Bazala;epilog-1640.jpg

Po piatkovej kvalifikácii bolo jasné, že SEAT SPORT Slovakia má poriadne našlápnuté a urobí všetko pre zisk titulu. Dôkazom bolo druhé miesto v kvalifikácii za Lotusom Exide Tomáša Kusého. Na sobotňajšej tlačovke, konanej dve hodiny pred štartom šesťhodinového vytrvalostného preteku bol aj Michal Matějovský velmi optimistický: "Auto jede výborně, po měřáku máme i lepší postavení na stratu a tak pevně věřím, že po prvních třech hodinách, které se počítají do celkových výsledků mistrovství, Hondu bratrů Foukalových porazíme. Věřím současně, že také vybojujeme dobrou výchozí pozici pro naše kamarády Karla Abrahama, který mne bude střídat a Patrika Nemece, který by pak měl závod uzavřít. Věřím, že i pro ně to bude výborný závod a dovezou SEAT dobře do cíle."

 Marián Bazala;epilog-1938.jpg

Najväčším ťahákom pre novinárov bol štart Karla Abraháma, inak účastníka Majstrovstiev sveta motocyklov, ktorý v budúcej sezóne osedlá motocykel DUCATI v seriáli MOTO GP.

 Marián Bazala;epilog-853.jpg

Závod začal presne o 14,00 a ako prvý sadol do auta Vlado Hybáček, ktorý hneď v prvom kole mal malú kolíziu s Mirom Horňákom v jednej z pravotočivých zákrut. „Je mi naozaj ľúto, že sme mali s z Mirom kolíziu hneď v prvom kole. Preteky mohli byť o to zaujímavejšie. Z môjho pohľadu si však neuvedomujem žiadnu chybu a to, že sa Miro vtesnal do priestoru, kde bolo tak málo miesta, malo za následok technickú poruchu na jeho vozidle. Možno keby som ho videl, bol by som schopný kolízii zabrániť." Vlado mal pretek o to jednoduchší a s prehľadom odovzdával auto Michalovi Matejovskému po 90 minútach na druhej pozícii. Náskok na posádku Foukal-Foukal bol značný a preto nebolo nutné tlačiť na pedál a po troch hodinách preletel Michal cieľom a v celkovom hodnotení s časom 3:03:51,676 s odjazdenými 76 kolami, dosiahol celkovo 2 miesto v triede do 2000 ccm a zisk titulu Majstra ČR.

 Marián Bazala;epilog-842.jpg

Závod však pokračoval a z druhej pozície preberal auto Karel Abrahám, ktorý sa po veľmi vyrovnanej a rýchlej jazde dokázal prebiť až na 1. pozíciu, kde preberal auto Patrik Nemec. Vzhľadom však na to, že SEAT SPORT štartoval so štyrmi jazdcami a teda 3 zástavkami v boxoch pričom konkurencia iba s tromi jazdcami (2 zástavkami v boxoch) bola aj vynikajúca stíhacia jazda Patrika Nemca málo a so stratou 13 sekúnd v cieli 6 hodinového preteku obsadila posádka SEAT SPORT Slovakia s vozidlom SEAT Leon TDI, 2. miesto v triede do 2000ccm a 13. miesto v absolútnom hodnotení.

 Marián Bazala;epilog-901.jpg

Celkovo musíme hodnotiť tohtoročnú sezónu ako veľmi úspešnú. Napriek malým zaváhaniam sa nám podarilo to čo už dávno žiadnemu Slovenskému tímu a to zisk titulu Majstra ČR a to viac si vážime dosiahnutého výsledku. Veríme že budúca sezóna bude podobne úspešná aj keď si uvedomujeme, že obhajoba titulu je omnoho zložitejšia ako jeho zisk. Je to však výzva!!!!

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri