Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Central Europe Rally: Prvé reakcie

Monday, 11. 02. 2008 - 19:06, Michal Kostka   

Central Europe Rally: Prvé reakcieDnes je ten deň, keď sme sa dozvedeli o vzniku nových pretekov, ktoré sa budú konať v rovnakom termíne ako Tuniská Rally 2008. Optic 2000 Tunisia Rally je prvá súťaž Svetového pohára FIA Cross Country Rallies, a tiež jedným z hlavných podujatí Svetového šampionátu FIM Cross Country Rallies.

Je nám nesmierne ľúto, že motoristický šport je zo strany ASO ignorovaný až do takej miery, že ohrozuje Svetový pohár FIA. Najviac nás však mrzí, že samotná disciplína Cross country rallies by sa mohla stať nevyváženou.

V čase, keď sa organizátori, oficiálne tímy, súkromní pretekári, aj partneri spoločnými silami snažili o štandardizovanie pravidiel, o zjednotenie záujmov pri plánovaní kalendára a o zvýšenie záujmu o preteky zo strany médií, je takéto rozhodnutie nepochopiteľné.

Kto mohol tušiť, že súťažiaci si budú musieť vybrať medzi pozvánkou na „náhradné“ preteky, alebo účasťou na prvej africkej rally sezóny?

Kto by mohol akceptovať fakt, že asistenčné tímy sa budú musieť rozdeliť, aby mohli zabezpečiť potreby svojich zákazníkov aj za cenu zvýšenia svojich nákladov? A to len kvôli rozhodnutiu organizátora znevýhodniť svojho konkurenta.

Prečo má byť obeťou tohto zlomyseľného rozhodnutia znovu Afrika?

NPO je nezávislá spoločnosť, ktorej záleží na ľuďoch a pre ktorú je najvyššou prioritou šport.
My v NPO uprednostňujeme dialóg a hľadanie spoločných názorov.

Chceme zdieľať našu lásku k Afrike a k púšti s čo najväčším počtom ľudí, chceme sa podeliť o našu vášeň pre dobrodružstvo, motoristický šport a súťaživosť.

Chceme ubezpečiť stovku registrovaných jazdcov na motocykloch a quadoch, 80 pilotov a ich navigátorov prihlásených v kategórii automobilov, tímy desiatich súťažných kamiónov a aj všetky asistenčné vozidlá, že pre nich pripravujeme výnimočnú rally. Budete si užívať veľkolepé preteky s úžasnou atmosférou.

Opätovný záujem a dôvera, ktorú nám prejavili medzinárodné, aj lokálne športové federácie, vlády zúčastnených krajín, miestna pohostinnosť, podpora našich partnerov a značný mediálny záujem o preteky, sú zárukou výnimočnosti tohtoročnej Tuniskej rally.

Pomôžeme vám premeniť vaše sny na skutočnosť ako v Tunisku, tak aj pri ďalších afrických dobrodružstvách.
Vy ste legendy rally.

Stéphane CLAIR
generálny riaditeľ NPO





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri