Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Central Europe Rally: Dakar na európsky spôsob

Tuesday, 05. 02. 2008 - 00:09, Michal Kostka   

Central Europe Rally: Dakar na európsky spôsobRally sa bude konať počas siedmych dní od 20. do 26. apríla v Maďarsku a Rumunsku a bude len pre pozvané posádky. Súťažné kategórie a triedy sú rovnaké ako na Dakare. Od účastníkov zrušeného Dakaru 2008 naviac organizátori nebudú požadovať štartovné (3000 eur za motorku, 5000 eur za auto, 7000 eur za kamión) a to ani za asistenčné vozidlá, zaplatia len prihlasovací poplatok vo výške 300 eur.
ASO tak chce vyjadriť svoje poďakovanie všetkým, ktorí jej prejavili svoju podporu a dôveru.

Súťaži bude 19. apríla predchádzať administratívne a technické preberanie posádok a vozidiel, po ktorom príde na rad slávnostný štart v Budapešti. Nasledujúci deň vyrazia účastníci v ústrety prvému meranému úseku na území Rumunska. Pre pozvaných účastníkov je pripravený skutočne náročný program, veď takmer polovica z celkových 3000 kilometrov pripadá na merané úseky. Každý deň na posádky čaká jeden alebo dva merané úseky, každý s dĺžkou od 60 do 170 kilometrov. Kým časť trate v Rumunsku bude technicky náročná, vedúca hlbokými údoliami a strmými horskými cestami, Maďarsko ponúkne rýchle, ale navigačne náročné úseky v lesoch aj na šírych pláňach. Odmenou všetkým, ktorí vytrvajú až do konca, bude slávnostné odovzdávanie cien na brehoch Balatonu.



Prihlášky začnú organizátori prijímať od 11. februára, svoju podporu už vyjadrili všetky veľké tímy. BMW (X-Raid), Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser aj KTM prejavili záujem o novú súťaž konanú ASO. Otázkou však zostáva, či niekto z nich nedá prednosť Tuniskej rally, ktorej termín koliduje s novo vzniknutou súťažou.

„Séria Dakar“ na ktorej ASO pracovala už dlhý čas, mala pôvodne odštartovať v roku 2009, jej predčasný zrod bol vynútený zrušením Dakaru. Súťaže, ktoré budú jej súčasťou, ponúknu svojim účastníkom rovnakú mieru organizačných aj bezpečnostných štandardov ako samotný Dakar. Ten sa podľa vyjadrení ľudí z ASO v roku 2009 určite uskutoční, podrobnosti budú zverejnené v najbližších týždňoch.

Program súťaže

Oficiálna stránka


Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri