Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Cascada obnovuje tradíciu prestížnych kabrioletov Opel

Wednesday, 22. 05. 2013 - 16:20, Ivan Václavík   

Cascada obnovuje tradíciu prestížnych kabrioletov Opel

Nový, celoročne využiteľný kabriolet Opel, ktorý sa začne predávať v apríli 2013, je štýlový štvorsedadlový automobil s predĺženou siluetou a plátenou strechou vysokej kvality. Ako jeden z modelov na špičke výrobného programu značky Opel má Cascada formát strednej triedy nielen svojimi rozmermi (dĺžka 4,7 m; šírka bez vonkajších spätných zrkadiel 1 8 m), ale aj svojou charizmou a technológiami, ktoré poskytuje.

opel-cascada-281473g.jpg

Po niekoľkých generáciách kompaktných kabrioletov Kadett a Astra sa Opel vracia k svojej tradícii prestížnych štvormiestnych kabrioletov s plátenou strechou z 50. a 60. rokov dvadsiateho storočia, ako boli Kapitän a Rekord - no v novej, sviežej interpretácii a v spojení s najmodernejšími technológiami. Cascada má dynamické, športové jazdné vlastnosti vďaka svojej zvlášť tuhej karosérii, prednej náprave HiPerStrut a adaptívnym tlmičom pruženia FlexRide.

opel-cascada-04-a282288g.jpg

Posádka vozidla môže vychutnávať jazdu v otvorenom vozidle vďaka diaľkovo ovládanej plátenej streche, ktorá sa otvorí za 17 sekúnd, a to aj pri jazde rýchlosťou do 50 km/h. Elektrické podávače bezpečnostných pásov, ventilované ergonomické sedadlá potiahnuté exkluzívnou kožou Nappa a najmodernejšie bezpečnostné systémy zvyšujú komfort a bezpečnosť jazdy.

opel-cascada-281481g.jpg

Plátená strecha kabrioletu Opel Cascada je vyrobená z materiálov najvyššej kvality, od subdodávateľov, ktorí dodávajú plátené strechy pre najprestížnejšie kabriolety. Strecha má medzi vonkajšou vrstvou a vnútorným stropom vrstvu z polyesterového flísu, zlepšujúcu akustickú a tepelnú izoláciu.

opel-cascada-281482g.jpg

Elektrohydraulický ovládací mechanizmus, aktivovaný spínačom medzi prednými sedadlami, otvorí strechu za 17 sekúnd, a to aj pri jazde rýchlosťou do 50 km/h, čím sa Cascada zaraďuje na popredné miesto medzi kabrioletmi. Okrem toho sa dá strecha otvoriť a zatvoriť aj štandardným diaľkovým ovládačom integrovaným v kľúčiku vozidla. Od začiatku sú k dispozícii tri farby plátenej strechy, ktoré sa dajú kombinovať s 10 farbami karosérie.

opel-cascada-281479g.jpg

Komfort vodiča a spolujazdca vpredu zvyšuje v horúcich letných dňoch studený vzduch, vystupujúci z perforovaného koženého poťahu sedadla. Zapínanie bezpečnostných pásov na predných sedadlách uľahčuje elektrický podávač na teleskopickom ramene, ktorý vysunie pás dopredu do pohodlného dosahu sediacej osoby. Elektrický systém Easy Entry pri sklopení operadla automaticky posunie predné sedadlo dopredu, čím uľahčuje nastupovanie na zadné sedadlá.

opel-cascada-281477g.jpg

Na kabriolet má Cascada nezvyčajne veľký počet odkladacích priestorov, umožňujúci pohodlné každodenné používanie automobilu počas celého roka. Väčšina praktických odkladacích priestorov je sústredených v dosahu vodiča - vo dverách, v prístrojovom paneli a vďaka štandardnej elektronickej parkovacej brzde EPB (Electric Park Brake) aj v stredovom tuneli. Minimálny objem batožinového priestoru pri otvorenej streche je 280 litrov, pri zatvorenej streche 350 litrov. Na zväčšenie objemu batožinového priestoru alebo prepravu dlhých predmetov má Opel Cascada systém elektrického sklápania operadla zadného sedadla (deleného v pomere 50:50) FlexFold - prvok, ktorý nie je k dispozícii v kabrioletoch so skladacou pevnou strechou hard-top.

opel-cascada-convertible-g.jpg

Opel Cascada má štandardne kolesá formátu 17 palcov, na želanie sa montujú kolesá až do priemeru 20 palcov. Brzdová sústava s kotúčovými brzdami na obidvoch nápravách je dimenzovaná podľa použitého motora. Pre kabriolet Opel Cascada je k dispozícii široká ponuka pohonných jednotiek. Základ tvorí benzínový motor 1.4 Turbo, ktorý sa montuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Na výber je v dvoch modifikáciách s výkonom 88 kW (120 k) alebo 103 kW (140 k), ktoré dosahujú vďaka funkcii overboost rovnaký maximálny krútiaci moment 220 Nm. Ako naftová alternatíva je k dispozícii motor 2.0 CDTI s výkonom 121 kW (165 k), ktorý sa montuje buď s manuálnou alebo automatickou 6-stupňovou prevodovkou. Tento motor dosahuje s funkciou overboost maximálny krútiaci moment 380 Nm.

opel-cascada-57-a282283g.jpg

Významnú novinku predstavuje benzínový motor 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Štvorvalec úplne novej generácie s priamym vstrekovaním paliva debutoval začiatkom roka 2013. Vyznačuje sa veľmi harmonickou charakteristikou s veľkým krútiacim momentom už pri nízkych otáčkach a priaznivou spotrebou paliva. Dosahuje výkon 125 kW (170 k) a v pásme otáčok 1 650 - 3 200 za minútu poskytuje vďaka funkcii overboost maximálny krútiaci moment 280 Nm. Tento motor sa bude montovať s manuálnou aj automatickou 6-stupňovou prevodovkou. Nová 6-stupňová automatická prevodovka s nízkymi mechanickými stratami je vybavená funkciou Active Select, umožňujúcou manuálne radenie na dosiahnutie maximálnej jazdnej dynamiky. Neskôr doplnia ponuku modelu Opel Cascada ešte výkonnejšie benzínové a naftové motory.

opel-cascada-58-a282282g.jpg

Cascada kombinuje zážitok z jazdy v otvorenom automobile s najmodernejšími technológiami Opel. Patria k nim napríklad adaptívne reflektory AFL+ (Adaptive Forward Lighting) s celkovo 11 automaticky prepínanými osvetľovacími funkciami, kamerový systém Opel Eye druhej generácie s novými a rozšírenými funkciami, ako je zdokonalené rozoznávanie dopravných značiek Traffic Sign Recognition a asistenčné systémy Lane Departure Warning, Following Distance Indication a Forward Collision Alert. K dispozícii je tiež cúvacia kamera, parkovací asistenčný systém Advanced Park Assist, asistenčný systém pre bezpečnú zmenu jazdného pruhu Side Blind Spot Alert, ergonomické predné sedadlá, vyhrievaný volant a asistenčný systém pre rozjazd do svahu Hill Start Assist.

opel-cascada-02-a282280g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri