Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Čaká Neuvilla svetlá budúcnosť vo WRC?

Thursday, 06. 10. 2011 - 10:34, Katarína Ďurecová   

Čaká Neuvilla svetlá budúcnosť vo WRC?

Bývalý belgický rally i okruhový jazdec Marc Duez momentálne pracuje pre RACB (Royal Automobile Club of Belgium), kde sa okrem iného stará i o mladých a perspektívnych belgických jazdcov. Jedným z nich je rozhodne i Thierry Neuville. Práve o ňom a jeho budúcnosti sa Duez obšírne rozhovoril.

„Ak vyhráte, ľudí to zaujme, ale ak vyhráte so štýlom, ľudia si kvôli vám vystoja fronty", tak začína Marc Duez svoje rozprávanie o svetlej budúcnosti Thierryho Neuvilla, po tom ako mladý Belgičan triumfoval na Rallye Sanremo. „Je to obrovský úspech. Poraziť jazdca kalibru Andreasa Mikklesena o 1,2 sekundy na rýchlostných skúškach, ktoré dokopy merajú 225 kilometrov. A najmä s Peugeotom 207, ktorý je momentálne oveľa slabší ako Škoda Fabia", hovorí Duez.

Willy Weyens;neuville-151.jpg

„Ak Neuville absolvuje ďalšiu sezónu s Peugeotom, musí mať záruku, že auto sa bude vyvíjať. Vieme, že zo strany Kronosu dostane to najlepšie, ale je dôležité, aby bol konkurencieschopný samotný základ auta. To platí skôr pre ľudí v Peugeot Sporte, ktorí pracujú s Peugeotom 207", pokračuje Duez o tomto špeciále, ktorý podľa rôznych informácii kráča na koniec svojej kariéry a bude nahradený.

IRC však podľa Deuza nie je jediným miestom, kde by sme Neuvilla v blízkej budúcnosti mohli vidieť: „Volkswagen a Ford podrobne monitorujú Thierryho výkony. Jedna vec je istá: má možnosť pripojiť sa k továrenskému tímu, skutočne má. Miesta je ale málo a on nie je jediný z mladých talentov, ktorí na to majú." Potom je tu, samozrejme, ešte Citroen, ktorého šéf Olivier Quesnel bol že vraj v otázke Neuvilla a jeho prípadného miesta v tomto tíme veľmi opatrný. To však bolo ešte predtým, ako začali byť médiá plné rôznych správ o odchode Sébastiena Ogiera ku konkurencii..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri