Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Štartová listina na Rally of Scotland

Wednesday, 05. 10. 2011 - 18:03, Katarína Ďurecová   

Štartová listina na Rally of Scotland

RACMSA Rally of Scotland štartuje už za pár dní a keďže predposledné podujatie tohtoročného seriálu IRC má koeficient 1,5, znamená to, že si ho nemôže nechať ujsť nikto z jazdcov, ktorí sú stále v boji o titul. Na štarte v IRC nakoniec uvidíme 38 posádok, z čoho 18 bude štartovať s autami špecifikácie S2000.

Najväčšie zastúpenie bude mať ako je už obvyklé Škoda, ktorá do tejto rally nasadí 11 Fabií S2000. Do Škótska Škoda nasadila i Juha Hänninena, takže uvidíme klasickú zostavu Jan Kopecký, Freddy Loix, Andreas Mikkelsen a práve Juho Hänninen. Okrem týchto v IRC pravidelne sa objavujúcich jazdcov v Škótsku odštartuje i Toni Gardemeister, Karl Kruuda, Patrik Sandell a Mathias Kahle. Z jazdcov z Ostrovov to bude Ír Robert Barrable a Brit Johny Greer. Do IRC sa po dlhej pauze vracia i zástupkyňa jemnejšieho pohlavia Turkyňa Burcu Cetynkaya, ktorá taktiež nastúpi zo Škodou Fabia S2000.

Willy Weyens;wiwhanninen009.jpg

Zvyšných 7 S2000 špeciálov dodajú do štartového pola Peugeot, Proton a Ford. Peugeot nasadí do Škótska iba tri 207 S2000, za ktorých volantmi uvidíme klasickú trojicu Bryan Bouffier, Thierry Neuville a Guy Wilks. Proton, tak ako na Rallye Sanremo, spravil menšiu jazdeckú rošádu - tento krát neštartuje Giandomenico Basso, ktorého nahradí domáci Alistair McRae. Druhým jazdcom bude PG Andersson, ktorý neštartoval pre zmenu v Sanreme. S Fordom Fiesta S2000 do tejto rally odštartujú Ír Craig Breen, ktorý sa blysol vynikajúcim výsledkom na Barum Rally a Brit Alistair Fisher. Oboch týchto jazdcov môžeme tento rok vidieť bojovať vo WRC Academy.

Z ďalších zaujímavých mien na tejto rally uvidíme Toshihira Araia so Subaru Imprezou STI R4, už istého tohtoročného škótskeho i britského šampióna Davida Bogieho s Lancerom Evo IX. S rovnakým autom nastúpi i rýchly Fín Jarkko Nikara. V kategórii dvojkoliek sa predvedú napríklad Jean-Michel Raoux bojujúci v tejto kategórii o titul, ďalej Estónec Martin Kangur, nikde nechýbajúci Harry Hunt, či Molly Taylor, ktorá tento rok štartuje vo WRC Academy.

Kompletnú štartovú listinu si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri