Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Buemi kraľuje Formule E

Tuesday, 15. 11. 2016 - 19:24, Ľuboš Kašický   

Buemi kraľuje Formule E

Aj druhé preteky novej sezóny elektrickej formuly vyhral skúsený Sebastien Buemi.

Verte, či neverte, ale Formula Electric o pár rokov nahradí celú formulu jeden. Dnes je síce ešte v plienkach, ale pokrok nezastavíš. Na tesnom okruhu v Marakeši, ktorý poznáme z WTCC, sa minulý víkend premiérovo jazdili už druhé preteky tretej sezóny stále silnejšieho seriálu Formuly E.

fe3.jpg

Víťazom sa aj tentoraz stal nedostižný Sebastien Buemi, ktorý najlepšie pochopil ako pracovať s energiou uloženou v batériach a po úvodnom víťazstve v Hong Kongu vyhral znova aj v Maroku.

fe2-1.jpg

Úradujúci šampión FE štartoval po penalizácii piatich miest na štarte až zo siedmeho miesta, no postupne sa prepracoval do čela už pred zastávkou na výmenu auta, keď jeho baterka vydržala najdlhšie. Po návrate už ostal v kontakte s vedúcou trojicou a vďaka stíhacej jazde päť kôl pred koncom predbehol definitívne Felixa Rosenqvista a zvíťazil.

fe4.jpg

Rosenqvist dostal navyše trest a prišiel o druhé miesto, keď ho v konečnom poradí preskočil aj Sam Bird. Skončiť na pódiu v druhých pretekoch je však pre Rosenqvista aj tak výborným výsledkom.

fe1.jpg

Druhé preteky vo formule E má za sebou aj WTCC šampión Jose Maria Lopez, ktorý v Hong Kongu preteky nedokončil, no teraz sa vyšplhal na desiate miesto a zobral aj prvý bod. Lopezova účasť vo formule E je však trochu otázna, pretože po odchode Citroenu z WTCC ho ulovila Toyota za ktorú bude štartovať v nasledujúcej sezóne v MS vytrvalostných špeciálov. No, ale keď to stíha Buemi (tiež jazdí WEC s Toyotou), tak to azda bude stíhať aj Lopez.

race-results-1.jpg

Tretie preteky sezóny FE, ktorá sa jazdí na prelome rokov, sú na programe v polovici februára v Argentíne.

standings-1.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri