Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Brno v podaní MKM Racing

Thursday, 24. 09. 2009 - 00:36, Radovan Szabosi   

Brno v podaní MKM RacingJesenná cena Masarykovho okruhu v Brne bola tento rok v kategorii D4 do 2000ccm mimoriadne bohate obsadená. Prihlásených bolo v celkom 26 pretekarov, pričom slovenských jazdcov bolo 16. Pekné číslo, tešili sme sa na konkurenciu. Hhlavne sme boli zvedavý, či bude naša Oktávka stačiť Sládečkovej Alfe Romeo na jeho najsilnejšej trati a Škode Fabia 2000 noveho majstra Českej republiky Pláteníka. Toto mali byť naši najvážnejší súperi na trati. Nakoniec bolo všetko inak.

Tibor Szabosi;img_1641.jpg

V piatok sme rozložili tábor v boxe č.3 a vyrazili na prvé voľné tréningy. Už tie napovedali, že rýchlosť máme dostatočnú na úspešný záver sezóny. Žiaden súper nebol rychlejší ako Zdeno. V hre sme boli teoreticky ešte aj o slovenský majstrovský titul, za predpokladu že by Zdeno vyhral a Filip by nedojazdil.

Tibor Szabosi;img_0427.jpg

Po smolnom dvojpreteku v Poznani, kde sa nám odporúčal v prvom závode motor a prišli sme tak o body za dva preteky, sme už s reálnou šancou na titul nerátali. V Grobniku sa ale ukázalo, že aj spoľahlivá Alfa sa môže pokaziť. Ak by Filip nedojazdil aj v Brne, skóre by sa vyrovnalo. Tejto varianty sa obávali určite aj Sládečkovci, pretože v boxe mali pre istotu Alfy dve. Dokonalé dvojičky. Aj s rovnakým číslom.

Tibor Szabosi;img_1697.jpg

Nedeľné ráno a meraný tréning nám potvrdili, že ak sa Zdeno dokáže na štarte udržať pred Filipom po prvú zákrutu (Alfa lepšie akceleruje no v technických pasážach je Oktávia rýchlejšia) a auto vydrží, bez problémov vyhráme. Náš pilot chyby nerobí.

Tibor Szabosi;img_1437.jpg

Samotný pretek začal až 16.30 letmým štartom. Nemilosrdní súperi na trati a výborní kamaráti mimo nej, šprintovali bok po boku, zrkadlo na zrkadlo celú štartovnú rovinu. Zdeno si podržal vnútornú stopu do prvej zákruty, Filip sa zaradil a boli preč. S napätím sme všetci v depe očakavali kto doletí prvý na cielovú rovinu po prvom kole.

Tibor Szabosi;img_1458.jpg

Bol to Zdeno, už so miernym náskokom, ktorý po druhom kole ešte narástol. V treťom kole prefrčal Zdeno cieľom ale Alfa s Filipom nikde. Defekt. Avšak tentokrát bola štastena naklonená Sládečkovcom a Filip prišie do cieľa síce so stratou kola , ale s potrebnými bodmi na titul MSR. Bol to "napinák" až do konca. Preteky o Jesennú cenu Masarykovho okruhu v Brne v kategórii D4 do 2000ccm sme s prehľadom vyhrali.

Tibor Szabosi;img_1739.jpg

Na záver šprintovej okruhovej sezóny 2009 gratulujeme Filipovi a jeho týmu k prvému titulu, dávame klobúk dolu pred výkonmi Jula Končeka a jeho Vectry a ďakujeme všetkým súperom za športové súboje na trati.


Miro Barcaj, MKM Racing






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri