Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Breen na Barum Rally zažiaril

Wednesday, 31. 08. 2011 - 10:48, Katarína Ďurecová   

Breen na Barum Rally zažiaril

Mladý írsky talent Craig Breen si pri svojom debutovom štarte v IRC, ktorý sa odohral na Barum Rally Zlín, pripísal na svoje konte vynikajúce siedme miesto. Breen má tak za sebou skutočne úspešný týždeň, pretože 7 dní pred Barum Rally si na svoje konto pripísal i premiérové víťazstvo vo WRC Academy v Nemecku.

„Som mladý chlapec z Waterfordu v Írsku. Toto je moje prvé podujatie IRC a je úžasné byť medzi jazdcami, ktorých som vídal v televízii, keď som bol menší. Som veľmi rád, že som tu spolu s nimi a dokážem pretekať na ich úrovni", vyjadril sa v cieli šťastný Craig Breen.

Jozef Pisch;1t1u8369-1.jpg

Na piatkovej nočnej rýchlostnej skúške zvolil Breen opatrný prístup a šetril pneumatiky na sobotu, čo sa oplatilo. Z 22-hého miesta po prvej RS sa Breen počas soboty posunul až na miesto ôsme. Po havárii Bryana Bouffiera sa posunul na miesto siedme a keďže na šiesteho Toniho Gardemeistra vtedy Breen strácal takmer 20 sekúnd, rozhodol sa, že radšej nebude zbytočne riskovať a dôjde do cieľa. Všetko sa ale zmenilo po predposlednej rýchlostnej skúške, na ktorej dostal Gardemeister 10 sekundovú penalizáciu za predčasný štart do RS. „To ste mi nemali hovoriť. Pokúsime sa ho teda poraziť", zareagoval na túto informáciu Breen. Ír Gardemeistra v poslednej RS síce porazil, ale na konečnú šiestu priečku mu to nakoniec nestačilo. So siedmym miestom môže byť ale viac než spokojný.

Tibor Szabosi;co8c8827-7.jpg

Craig Breen pri svojej premiére v IRC teda rozhodne o svojich kvalitách presvedčil a bude zaujímavé sledovať, či sa v nejakej súťaži tejto série ešte v budúcnosti objaví. Tento rok je ale jeho prioritou WRC Academy, kde sa netají svojim cieľom získať titul. Po štyroch podujatiach zo šiestich je v celkovom poradí so ziskom 66-tich bodov druhý a na lídra priebežnej kladifikácie Egona Kaura stráca bodov 26.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri