Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Beti Racing Team do Dobšinej

Wednesday, 16. 06. 2010 - 01:45, Miroslav Majláth   

Beti Racing Team do Dobšinej

Beti Racing Team sa predstaví na štvrtom podujatí tohtoročnej sezóny Majstrovstiev Slovenskej republiky pretekov automobilov do vrchu. Tie sa budú konať už nadchádzajúci víkend v Dobšinej.



Jozef Pisch;1t1u3584.jpg

Do pretekov nasadzuje Beti Racing Team dve vozidlá Renault Clio. V jednom z nich, konkrétne vo vozidle Renault Clio Wiliams budeme mať možnosť sledovať Rastislava Ivanka. Toto vozidlo, ktoré si užilo svoju premiéru na autosalóne v Ženeve v roku 1993 pôvodne vzniklo ako duchovný nástupca obľúbeného Renaultu 5 Turbo. Na začiatku bolo rozhodnuté iba o limitovanej výrobe vozidiel, ktoré boli určené pre automobilové súťaže rally. Keď však po uvedení na trh nastal neutíchajúci dopyt, bolo v Renaulte rozhodnuté vyrobiť ešte ďalšie dve série. Rasťo už s týmto vozidlom dosiahol na titul Majstra Slovenskej republiky v rally v rámci skupiny F11, navyše Dobšinský kopec pozná veľmi dobre a aj preto si verí. „Som rád, že môžem v Dobšinej štartovať s Wiliamsom. Tunajší kopec je veľmi pekný, rýchly, ale v niektorých úsekoch aj zradný."

Tibor Szabosi;yt2c4412.jpg

S druhým vozidlom rovnakej značky, čiže Renault Clio, v tomto prípade s motorom 1,8 litra 16V sa na štart postaví Matúš Pavlík. „Auto s ktorým odštartujem na Dobšinej ešte na Slovensku nejazdilo. Kúpili sme ho až začiatkom tohto roku a bolo určené pre moju manželku Jarku, ktorá s ním mala absolvovať všetky preteky automobilov do vrchu. Stále však nebolo auto kompletne dokončené, to sa nám podarilo až teraz a tak padlo rozhodnutie, že na prvých pretekoch ho vyskúšam práve ja," vysvetlil pôvod vozidla Matúš Pavlík.

Peter Vranský;ozdianske-serpentiny-2010-151.jpg

Preteky automobilov do vrchu v Dobšinej štartujú už v priebehu nadchádzajúceho víkendu. Po oba dva dni sú na programe od 9,00 hod. tréningové jazdy a od 14,00 hod. súťažné jazdy.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri