Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Béreš jr.: Ľahšie raz vyhrať, ako dvakrát obhájiť

Friday, 30. 04. 2010 - 12:09, Lukáš Raník   

Béreš jr.: Ľahšie raz vyhrať, ako dvakrát obhájiť

Ruku na srdce,kto z pretekárov by si nechcel vyskúšať jazdu vo wéercečku, hoci aj s odstupom niekoľkých rokov. Asi väčšina, pričom dlhý rad by iste stál aj z radov fanúšikov. Zhruba po šiestich rokoch sa naskytla možnosť zviesť sa v Octávii WRC pre slovenského majstra Jozefa Béreša jr. počas prvého tohtoročného podujatia otvorených majstrovstiev Slovenska v maďarskom Egeri.

Tibor Szabosi;

„Veľmi ma to potešilo, že po niekoľkých rokoch si sadnem do wéercečka. Už aj z tohto dôvodu, že som s octáviou svojho času jazdil. Neskrýval som z toho radosť, ale po prvých kilometroch sme spoločne s Robom veľmi rýchlo precitli. Vedeli sme, že technika v automobilovom športe kráča míľovými krokmi a naše wéercečko už má svoje najlepšie roky za sebou, avšak s takým množstvom technických chýb počas jednej súťaže sme nerátali. Na druhej strane patrí uznanie mechanikom, ktorí zakaždým dokázali odstrániť poruchy a mohli sme pokračovať, ale nebolo to pravé orechové," spomína na svoj štart s wéercečkom po niekoľkých rokoch J. Bereš jr.

Jozef Pisch;


Hoci na štart s wéercečkom nemá najlepšie spomienky, už myslí na ďalšie súťaže s novou technikou. Už na Rally Prešov sa predstaví s Fabiou S2000, kde bude obhajovať minuloročné prvenstvo. Pri pohľade do historickej tabuľky šarišskej súťaže iba traja jazdci dokázali vyhrať dvakrát. V rokoch 1977 a 1982 sa tešila dvojica Ivan Palag - Eugen Jurkovič, jubilejný desiaty ročník (1999) a dvanásty (2002) sa stal korisťou Stanislava Chovanca a Karla Holáňa. Posledné dva ročníky (15. r. 2005) a (16. r. 2009) vyhral Jozef Béreš s Petrom Starým a Róbertom Mullerom. V role favorita je aj pred nadchádzajúcim ročníkom.

Jozef Pisch;

„Po posledných skúsenostiach ma prešla chuť na wéercečka a radšej techniku vymeníme. Voľba padla na Škodu Fabiu S2000 a už teraz sa teším súťaž. Iste to bude o niečom úplne inom ako v Egeri, kde autá S2000 nemali veľa možnosti sa vyrovnať enkovým autám s veľkým restriktorom. Na našich cestách to bude iste vyrovnanejšie aj s wéercečkami. S nimi sa predstavia Drotár a Melichárek, ktorí sa iste pokúsia zabojovať o popredné priečky. Na druhej strane sa budú snažiť presadiť aj Grzyb či Hadik, a tak moja pozícia nebude ľahká. Oveľa ľahšie je raz vyhrať, ako raz, či dvakrát obhájiť. Súperi nám iste nič nedarujú, ale to pre nás nie je žiadna novinka. Naším cieľom je dosiahnuť čo najlepší výsledok a na trati urobíme maximum pre jeho naplnenie," vyslovil svoje želanie pred 17. ročníkom Rally Prešov úradujúci majster Slovenska v rely Jozef Béreš jr.

-TS č.3-

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri