Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Balocký kopec už o necelé dva týždne!

Tuesday, 19. 08. 2014 - 15:32, Zdenka Frývaldská   

Balocký kopec už o necelé dva týždne!

Po štyroch rokoch prestávky sa do Čierneho Balogu vracajú preteky automobilov do vrchu. A to už o necelé dva týždne, v dňoch 29.-31. augusta 2014!

 

Tibor Szabosi;h7p2976-2.jpg

Obec Čierny Balog a Ján Lachký pod záštitou Ing. Jaroslava Demiana, poslanca NR SR, organizujú v posledný augustový víkend Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a Slovenský kopcový pohár na trati Čierny Balog - Lom nad Rimavicou. Na trati dlhej 5 250 metrov sa po dlhých štyroch rokoch znovu stretnú všetci nadšenci rýchlych kolies, aby aj v banskobystrickom kraji oživili tradíciu tohto krásneho automobilového športu. Pripraviť takéto podujatie však nie je jednoduché, čo potvrdil aj riaditeľ pretekov, Ján Lachký: „V tejto dobe je nesmierne ťažké zorganizovať športové podujatie, nech je to akékoľvek, ale motoristické, asi zvlášť. Osobitnou kapitolou sú preteky automobilov do vrchu. Máloktorý usporiadateľ má to šťastie, že trať pretekov je na málo frekventovanej alebo dokonca účelovej komunikácii. Obyčajne sa jedná o cesty prvej či druhej triedy a dokázať sem preniesť predstavy o preteku a stvárniť ich v skutočnosť je nesmierna práca. Je to beh na dlhé trate a tento "maratón" som sa rozhodol absolvovať aj ja, aby po niekoľkoročnej odmlke zaburácali motory pretekárskych automobilov znova na Čiernom Balogu".

Tibor Szabosi;h7p3690-1.jpg

Organizátori už týždne pracujú na príprave týchto pretekov a veria, že tým potešia všetkých jazdcov, ktorí v minulosti na tomto kopci štartovali, no aj tých, ktorí tú možnosť ešte nemali. „Okrem získania všetkých potrebných povolení sa snažíme aj o opravu poškodenej cesty a to do takej miery, aby sa na nej dalo bezpečne pretekať, aj za cenu skrátenia trate z pôvodných 6 500 metrov na akceptovateľných 5 250 metrov. Po oprave poškodených zvodidiel sa v súčasnej dobe upravuje aj okolie a samotná cesta. Veríme, že všetci pretekári, ktorí mali možnosť sa na tomto prekrásnom, rýchlom a technickom kopci odviesť, uvítajú tohtoročné "znovuzrodenie" tunajších pretekov. Treba už len dúfať, že počasie, ktoré je napriek letnému obdobiu dosť nevyspytateľné, nezasiahne nepriaznivo do pripravovaného priebehu podujatia a tak nezníži jeho športovú úroveň", dodal riaditeľ pretekov.

Tibor Szabosi;h7p2369-2.jpg

Predposledné podujatie z tohtoročného kopcového kalendára chystá tradičný víkendový program, doplnený o piatkový prológ v centre mesta Brezno, kde dôjde k predstaveniu jazdcov. V sobotu i v nedeľu nasleduje podobný program a to o 8:00 hod. ráno rozprava jazdcov, od 8:30 hod. dve tréningové jazdy, od 13:00 hod. dve súťažné jazdy a o 18:00 hod. slávnostné vyhlásenie výsledkov spojené s odovzdávaním cien. Ako povedal aj Janko Lachký, ostáva len veriť, že počasie bude na našej strane a užijeme si pekné slnečné dni v Čiernom Balogu. Všetkých sem srdečne pozývame a prajeme príjemne strávený víkend.

Oficiálna stránka

Zoznam prihlásených

Tibor Szabosi;h7p5088-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri