Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

BAJA SLOVAKIA® so štyrmi desiatkmi prihlásených

Friday, 11. 09. 2009 - 10:02, Michal Kostka   

BAJA SLOVAKIA® so štyrmi desiatkmi prihlásenýchPri neúčasti obhajcu vlaňajšieho prvenstva Károly Fazekasa, môže na stupienok najvyšší zasadnúť jeho krajan Balázs Szalay. Desaťnásobný účastník slávnej Dakarskej rally sa na Slovensku predstaví po tretí raz. Pred rokom prehral boj o prvé miesto o necelé tri minúty, tentoraz je očakávanou métou víťazstvo. K nemu upiera zrak aj ďalší z jazdcov spoza rieky Dunaj, Erik Korda. V práve ukončenej maďarskej sezóne si vyjazdil dve pódiové umiestnenia a celkovo štvrté miesto v šampionáte. O skvelý výsledok bojoval aj na nedávnej Hungarian Baja, kde jeho snahu predčasne ukončila havária. Organizátori BAJA SLOVAKIA® sú radi, že nadšenie pre cross country Erika Kordu neopúšťa ani po tejto negatívnej skúsenosti a svojou prítomnosťou obohatí štartové pole.

Práve prebiehajúca súťaž Dakarskej série, ruská Silk Way Rally, zlákala najúspešnejšieho českého jazdca a čerstvého maďarského majstra, Miroslava Zapletala. Šťastena mu však nebola na trase legendárnej Hodvábnej cesty naklonená, v štvrtej etape musel po problémoch s motorom vzdať. Tím sa teraz sústredí na čo najrýchlejší návrat domov a štart na BAJA SLOVAKIA®. V hre sú mimoriadne dôležité body do českých majstrovstiev a obhajoba titulu.

Michal Kostka;img_4477.jpg

Usilovať sa o ich zisk bude aj český matador Jiří Přibyl. Za volantom osvedčeného Nissanu King Car sa pokúsi vylepšiť si štvrté miesto spred troch rokov. Počas historicky prvej sezóny českých majstrovstiev v roku 2003, využil Josef Kakrda štart na BAJA SLOVAKIA® na predstavenie nového, v našich končinách doteraz nevídaného vozidla, Isuzu Vehicross. O prekvapenie by sa mal po mnohých mesiacoch príprav postarať znovu a v svetovej premiére odhalí ďalšiu atraktívnu novinku.

Najpočetnejšie zastúpenie v kategórii automobilov bude mať náš severný sused, Poľsko. O body do poľských majstrovstiev bude zápoliť deväť posádok v troch triedach. Patryk Loszewský, Wlodzimierz Grajek a Slawomir Wasiak budú spolufavoritmi skupiny T1. V triede T2 sa stretnú tri vozy Mitsubishi Pajero z Poľska a Čiech. Pomer síl je dve ku jednému v prospech krajiny od Baltského mora.

Ekipu osobných vozidiel doplní pätica posádok v triede TH. Prím hrajú opäť Poliaci, trojicu ich jazdcov doplní maďarský pár a jediná nemecká posádka v súťaži. Po prvý raz sa v plnom súťažnom nasadení a s vlastnou klasifikáciou predstavia aj kamióny. Dvojica Tatier napodobní nedávny federálny súboj futbalových reprezentácií. Proti sebe sa postavia Ladislav Csekey a František Svoboda.

Michal Kostka;img_1839.jpg

V počte quadov prihlásených do súťaže sa BAJA SLOVAKIA® takmer vyrovná aj Dakaru. Hneď pätnásť jazdcov sa vydá na osem rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou viac ako 270 kilometrov. Prevahe jedenástich českých jazdcov, na čele s Josefom Macháčkom, bude čeliť trojica domácich a jeden maďarský účastník. Sedem statočných odštartuje v kategórii motocyklov, obhajovať prvenstvo bude domáci Ladislav Bolebruch. Meranie síl domáceho jazdca so skúseným Davidom Pabiškom by malo byť korením súťaže v jednej stope.

7. BAJA SLOVAKIA® štartuje v piatok 11. septembra krátkym, osem kilometrovým prológom. Počas soboty a nedele čaká na súťažiacich v kategórii automobilov zhodne po šesť rýchlostných skúšok, súčet ich meraných úsekov dosahuje hodnotu 415 kilometrov. Pre motocykle, quady a triedu Open bude súťaž každý deň o dve rýchlostné skúšky kratšia. Riaditeľstvo súťaže, servis aj divácka zóna sa nachádzajú priamo v areáli Rally-cross klubu Borský Mikuláš.

Michal Kostka;img_4148.jpg

7. O.R.C. Baja Slovakia® je piatym podnikom novovzniknutého seriálu Stredoeurópskej zóny FIA, štvrtým podnikom Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky FAS AČR, a tiež súťažou Pohára Slovenskej republiky SAMŠ a Národných majstrovstiev Poľskej republiky.

Organizátorom súťaže 7. O.R.C. Baja Slovakia® je Raid Adventure team Slovakia, za podpory Volkswagen Slovakia, a.s. Generálnym partnerom tohto medzinárodného podujatia je spoločnosť O.R.C., ktorá ako prevádzkovateľ najväčšieho internetového obchodu s doplnkami pre off road a dlhoročnými skúsenosťami pri úpravách terénnych vozidiel, má k tomuto športu veľmi blízko.

Všetky potrebné informácie o súťaži sa účastníci aj fanúšikovia motoristického športu dozvedia na webovej stránke www.bajaslovakia.com.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri