Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

BAJA SLOVAKIA® opäť v Záhorských pieskoch

Saturday, 29. 08. 2009 - 16:15, Michal Kostka   

BAJA SLOVAKIA® opäť v Záhorských pieskochNepriaznivé novembrové počasie, ktoré poznačilo predchádzajúci ročník, by malo byť minulosťou vďaka presunu na skorší septembrový termín. Brány „Slovenskej Sahary“ sa pre posádky otvoria 11. septembra a zápasiť s nástrahami trate budú aj počas nasledujúcich dvoch dni. Vďaka spolupráci s Rally-cross klubom Borský Mikuláš sa súťažný konvoj opäť rozloží v blízkosti jeho areálu, ktorým povedie aj časť jednej rýchlostnej skúšky. Druhá náročnejšia rýchlostná skúška sa rozprestiera v širšom okolí, ktorého podklad tvorí prevažne piesok. Obe rýchlostné skúšky sa oproti minulému roku predĺžili, celkom čaká na súťažiacich v kategórii automobilov takmer 500 kilometrov meraných úsekov. Jazdci v kategóriách motocyklov a ATV (quady) absolvujú trasu s polovičnou porciou kilometrov. Súťaž by mali svojou prítomnosťou ozvláštniť aj kamióny. Medzi nimi sa možno objaví aj mnohonásobný účastník dakarskej rally Tomáš Tomeček (Tatra), a medzi štvorkolkami by organizátori a diváci určite radi videli aj Majstra sveta v endure a ostrieľaného dakaristu Jaroslava Katriňáka (Can-Am).

Michal Kostka;img_0273.jpg

7. O.R.C. Baja Slovakia® je piatym podnikom novovzniknutého seriálu Stredoeurópskej zóny FIA, štvrtým podnikom Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky FAS AČR, a tiež súťažou Pohára Slovenskej republiky SAMŠ a Národných majstrovstiev Poľskej republiky. Na Záhorie sa chystá aj početná a silná výprava maďarských posádok, chýbať by medzi nimi nemal obhajca vlaňajšieho prvenstva Károly Fazekas (BMW).

Organizátorom súťaže 7. O.R.C. Baja Slovakia® je Raid Adventure team Slovakia, za podpory VW Slovakia a.s.. Generálnym partnerom tohto medzinárodného podujatia je spoločnosť O.R.C., ktorá ako prevádzkovateľ najväčšieho internetového obchodu s doplnkami pre off road a dlhoročnými skúsenosťami pri úpravách terénnych vozidiel, má k tomuto športu veľmi blízko.

Michal Kostka;img_3952.jpg

Všetky potrebné informácie o súťaži sa účastníci aj fanúšikovia motoristického športu dozvedia na webovej stránke www.bajaslovakia.com.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri