Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Baja Espana Aragon: Roma stále druhý, Alphand a Masuoka končia

Sunday, 20. 07. 2008 - 19:47, Michal Kostka   

Baja Espana Aragon: Roma stále druhý, Alphand a Masuoka končiaŠpanielska posádka Nani Roma/Lucas Cruz je aj pred poslednou etapou Baja Espana najlepším Mitsubishi v poli. Hoci počas celej soboty stíhali vedúceho Al-Attiyaha (BMW X3cc), nepodarilo sa im ukrojiť z jeho náskoku a zostávajú na druhej priečke. Nastolené tempo nedovoľuje jazdcom na špici poľaviť ani na chvíľu, Roma je odhodlaný bojovať až do konca.

Slnečné a horúce sobotné doobedie vítalo súťažiacich na rýchlych úsekoch druhej etapy, kvôli bezvetriu sa však oblaky prachu držali na trati a unikol im jedine prvý Al-Attiyah.



Luc Alphand vyrazil do druhej etapy s úmyslom dobiť brány prvej trojky, ktoré sa mu včera tesne pred cieľom zavreli. Druhý najrýchlejší čas v prvom meranom úseku ho priblížil na necelú minútu od tretieho Filipe Camposa (BMW X3cc). Jeho účinkovanie však skončilo hneď na nasledujúcom úseku kvôli poruche prevodovky.

Zástup odpadlíkov krátko po Alphandovi doplnil aj tímový kolega Hiroshi Masuoka. Spolu so svojím navigátorom Pascalom Maimonom len bezmocne sledovali ako ich Pajero ničia plamene. Japonský jazdec opísal dramatickú situáciu: „V jednej zákrute sme sa dostali mimo trať a zatiaľ čo sme sa snažili dostať späť, na tom istom mieste vyletelo z trate ďalšie vozidlo (pozn.: posádka Bernardo Moniz/Joana Sott-Mayor - BMW X3cc). K zrážke síce nedošlo, ale od jeho rozpálených bŕzd sa vznietila okolitá tráva. Snažili sme sa požiar uhasiť, ale oheň sa šíril rýchlo a čoskoro zachvátil obe vozidlá. Nemohli sme tomu nijako zabrániť.“ Našťastie sa celý incident odohral bez zranení.



Tímový riaditeľ Dominique Serieys: „Dnes sme prišli o dve vozidlá za diametrálne odlišných okolností. Hiroshi vyletel z trate na mieste, v ktorom mali problémy mnohí, vrátane Naniho. Nasledujúca séria nešťastných udalostí spôsobila, že jeho auto zachvátil požiar. Nezáleží na tom, koľko skúseností už máte, vždy sa môžete niečo nové priučiť. Tento víkend nám uštedril poriadnu lekciu a nepridala nám ani včerajšia záplava defektov. Ešte však nie je koniec. Pred nami je dlhá a náročná etapa a nesmieme zabudnúť na Naniho, ktorý sa drží na druhej priečke.“

Nani Roma: „Pre celý tím to bol ďalší náročný deň. To čo sa stalo Hiroshimu je obzvlásť smutné. Musím povedať, že na rovnakom mieste som aj ja takmer vyšiel z trate. Po celý deň sme sa snažili držať krok s Al-Attiyahom, čo sa nám v technických častiach trate aj darilo. Celkovo však bola etapa omnoho rýchlejšia ako včera a na rovných, rýchlych úsekoch sme mu nemohli konkurovať. Je to situácia, s ktorou sa v súčasnosti musíme vyrovnať. Nie je to jednoduché, ale ja nemám v úmysle vzdať sa. Zajtra sa môže stať hocičo.“



Záverečný deň 25. ročníka Baja Espana zaháji tretia etapa so 126,74 kilometra dlhým meraným úsekom, po ktorom posádky absolvujú, rovnako ako v sobotu, záverečnú 1-kilometrovú špeciálku - Memoriál Colina McRaea.

Poradie po treťom súťažnom dni:
1 Nasser Al-Attiyah/Tina Thorner - BMW X3cc                       7:50:48
2 Joan Roma/Lucas Cruz - Mitsubishi Pajero                            + 8:34
3 Filipe Campos/Jaime Baptista - BMW X3cc                           + 13:44
4 Leonid Novistsky/Oleg Tyupenkin - BMW X3cc                    + 44:11
5 Tonnie Van Deijne/Wouter Rosegaar - Mitsubishi L200       + 57:30
6 Kenjiro Shinozuka/Roberto Di Persio – Nissan Pathfinder + 1:04:04
7 Maurizio Traglio/Sandro Sanesi - Nissan Terrano              + 1:05:33
8 Jose Hernandez/Xavier Rochera - Mitsubishi Pajero         + 1:05:43
9 Fernando Hernandez/Jordi Morales - Mitsubishi Pajero    + 1:07:57
10 Orlando Terranova/Lee Palmer - BMW X3cc                   + 1:16:17

Zdroj a foto: Mitsubishi Motors





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri