Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

AUTOSLIDE Žarnovica 2009 * pridané video

Tuesday, 13. 01. 2009 - 13:03, Štefan Gombala   

AUTOSLIDE Žarnovica 2009  * pridané videoJe mrazivé sobotňajšie ráno a areál v Žarnovici sa pomaly zapĺňa súťažnými autami a ich doprovodnými vozidlami. Prebieha ešte povinná registrácia a technické preberanie vozidiel.

Niekoľko dní pred pretekom sa kvôli prašnosti musela polievať trať, no keďže priemerná teplota v posledných dňoch poklesla na 12 stupňov pod nulou, povrch dráhy riadne premrzol a na niektorých miestach sa vytvorila súvislá vrstva ľadu.

Tibor Szabosi;_mg_0051.jpg

Po dlhej a náročnej rozprave ohľadom použitia pneumatík s hrotmi sa hneď v nedeľu ráno začali prvé tréningy. Jazdci si tu mohli vyskúšať povrch trate a doladiť nastavenie svojich áut. Trať bola vzhľadom na zakázané hroty veľmi náročná, o čom sa už v prvej zákrute na tomto tréningu presvedčil Jozef Kriška na svojej kitovej Škode Fabii. Na dosť tvrdý stret s mantinelom doplatila pravá predná strana jeho auta. Našťastie však Jozef disponuje šikovnými mechanikmi, ktorí poškodené miesto rýchlo opravili a pretekár tak mohol pokračovať v súťaži ďalej.



Tribúny sa rýchlo zaplnili divákmi a o 10:30 sa Autoslide 2009 začal slávnostným štartom. Predstavili sa nám jednotliví jazdci so svojimi autami, mechanikmi a samozrejme aj svojimi šarmantnými priateľkami. Veľkú poklonu musím zložiť mažoretkám, ktorých pochod bol v tej treskúcej zime naozajstným zážitkom a diváci ich zaň odmenili zaslúženým aplauzom. Po slávnostnom defilé sa začali prvé ostré štarty. Boli sme svedkami perfektných manévrov, množstva súbojov a tvrdých stretov medzi autami, no videli sme aj dosť zle vyzerajúce nárazy do mantinelov.



Po strhujúcich rozjazdách sme sa pomaly preniesli do záverečného finále. Diváci pri sledovaní finálových jázd vo všetkých kategóriách povzbudzovali riskantne idúcich jazdcov a svoje emócie dávali hlasne najavo. Škoda nešťastného záveru celého podujatia, kedy sa už pre tmu nemohlo odštartovať Superfinále. Nejdem sa tu vyjadrovať o organizačných nedostatkoch na tomto podujatí, tie už v inom článku zo svojho pohľadu podrobne opísal Igor Drotár. Nezostáva mi iné, len pogratulovať víťazom a poďakovať všetkým zúčastneným za predvedené výkony. Autoslide v Žarnovici má veľký potenciál a kiež by na Slovensku bolo viac takýchto podujatí.





Výsledky:

Divízia 4x2
1. Tomáš Hurt CZ Citroen
2. Karol Šedivý SK Seat Ibiza
3. Patrik Tužinský SK VW Golf

Divízia 4x4
1. Jozef Zimerman SK Toyota Corola
2. Norbert Dreisig SK VW Golf
3. Roman Vlčko SK Nissan

Buginy open
1. Martin Švábenský CZ PRXV6
2. Pospíšilík Tomáš CZ Honda
3. Boris Vaculík CZ Nissan V6

Juniori Divizia 4x2

1. Karol Šedivý ml. SK Seat Ibiza
2. Martin Krajči SK Škoda Fabia
3. Henrich Marko SK






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri