Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Austrálske double pre Ford (+ videá)

Monday, 12. 09. 2011 - 15:16, Katarína Ďurecová   

Austrálske double pre Ford (+ videá)

Ford Abu Dhabi World Rally Team má po Rally Australia veľký dôvod na úspech - toto podujatie pre nich totiž po víťazstve Mikka Hirvonena a druhom mieste Jariho-Mattiho Latvalu dopadnúť lepšie. Double Ford naposledy získať na Sardínii v roku 2009.

Do predposlednej rýchlostnej skúšky bol síce vo vedení súťaže Jari-Matti Latvala, ale keďže ten už nemá šancu získať titul, rozhodli sa vo Forde pre tímovú réžiu a Latvala pustil Hirvonena pred seba: „Na začiatku sezóny sme sa dohodli, že si budeme pomáhať a Jari-Matti dnes ukázal, že je tímový hráč. Mal veľkú možnosť túto rally vyhrať, ale vzdal sa toho, aby mi pomohol bojovať o titul a ja to skutočne oceňujem. Pred dvoma rokmi mi titul unikol iba o jeden bod, takže každý bod sa počíta", ďakuje svojmu tímovému kolegovi Hirvonen.

Ford;23703-1.jpg

Hirvonen sa rozhovoril i o fakte, že Ford stále neoznámil svoje pokračovanie vo WRC a taktiež i o tom, že on sám stále nemá podpísaný žiadny kontrakt pre budúcu sezónu: „Toto víťazstvo je veľmi dôležité. Sezóna pomaly prichádza k svoju záveru a nikdy ešte nevie, ako to bude v budúcom roku. Dúfam, že to pomôže mne a hlavne tímu v pokračovaní v budúcom roku. Rozhodne sme to potrebovali, nakoplo to celý tím. Pracujeme veľmi tvrdo a často sme boli veľmi blízko, ale nedokázali sme vyhrať. Konečne sme teraz získali prvé a druhé miesto - je to pre nás veľmi dôležité", hovorí.

Víťazstvo Mikka Hirvonena posunulo na druhé miesto v šampionáte jazdcov. Na vedúceho Sébastiena Loeba stráca Hirvonen tri kolá pred koncom len 15 bodov a tak sa Fín razom ocitol plne v hre o titul: „Som teraz oveľa bližšie, čo pekne zdramatizovalo celé majstrovstvá. Teraz nás čakajú dve asfaltové rally a my rozhodne budeme musieť spraviť niečo, aby sme proti Citroenu boli schopní bojovať, ale sme na to pripravení. Čaká nás dôležitý test a dúfame, že na ňom zvýšime našu rýchlosť na asfalte a budeme pripravení vyzvať ich", zakončuje optimisticky svoje vyjadrenie Mikko Hirvonen.

Ford;23439-1.jpg

Jari-Matti Latvala teda nakoniec kvôli tímovej réžii nevyhral, ale nesmúti a na všetko sa snaží dívať pozitívne: „Viem, že som bol dostatočne rýchly na to, aby som tu vyhral, čo je dobré pre moju sebadôveru, ale chcel som podporiť Mikka. Je to o prístupe a o tom, ako sme sa k tomu postavili. Naša šanca získať konštruktérsky titul tento rok utrpela kvôli mojim chybám a toto bola moja šanca niečo tímu vrátiť. Vo vnútri tímu Ford vládne dobrý duch a bez toho sa vyhrávať nedá. Chcem byť v tomto tíme a všetci pracujeme spolu. Mojou túžbou bolo zvíťaziť tu, ale treba sa na to pozrieť i z celkového hľadiska a teraz bol čas podporiť Mikka. Včerajšie ráno bolo pre túto rally kľúčové. Zajazdili sme kopu najrýchlejších časov a tak som vedel, že budeme môcť kontrolovať výsledok", zakončuje svoje vyjadrenie Latvala.

Na záver si pozrite zaujímavé, zhruba desaťminútové review tejto rally z pohľadu tímu Ford (preview tímu Fordu, v ktorom okrem iného môžete vidieť Mikka Hirvonena, Jariho-Mattiho Latvalu a Malcolma a Matthewa Wilsona plávať s delfínmi a tuleňmi nájdete tu). Video prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Ford;23368.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri