Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Audi A1 quattro WRC?

Tuesday, 09. 11. 2010 - 20:57, T. Szabosi   

Audi A1 quattro WRC?

Tažko uveriť že je tomu už 30 rokov, čo Audi odpálilo revolúciu v súťažiach rely. Audi Quattro bolo športové kupé značky Audi, vyrábané v období rokov 1980 až 1991, s ktorého športovou úpravou automobilka žala úspechy najmä v osemdesiatich rokoch.

 

 1001255.jpg

Označenie Quattro indikuje pohon všetkých štyroch kolies. Modely ako Quattro A1 & A2, Sport Quattro či Sport Quattro S1 spolu s menami Walter Röhrl či Michèle Mouton už patria k legendám motoršportu. Dodnes je Sport Quattro S1 považované za najsilnejšie rally auto. V poslednej verzii z roku 1986, keď automobilka odstúpila zo seriálu majstrovstiev sveta po tragickej Portugalskej rally, malo výkon 441 kW.

 untitled-2-123.jpg

Na autosalóne v Paríži tohto roku predstavila automobilka Audi Quattro Concept 2010 postavený na skrátenej platforme RS5. Podobný prístup Audi použilo už pri Sport Quattro S1. Výhody skráteného podvozka prinášajú lepšiu ovládateľnosť. Použitý je, rovnako ako v legende, 5 valcový motor z najostrejšieho modelu kupé TT RS vyladený na 300 kW (408 k), čo je o 50 viac ako v sériovej verzii TT RS.

 audi-a1-wrc.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri