Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Atkinson, Solberg a Hänninen hovoria o Rally Monte Carlo

Friday, 31. 12. 2010 - 00:37, Katarína Ďurecová   

Atkinson, Solberg a Hänninen hovoria o Rally Monte Carlo

Prvé podujatie budúcoročnej sezóny IRC, Rally Monte Carlo, začína už za necelé tri týždne a konkurencia na jubilejnom stom ročníku tejto slávnej rally bude obrovská. Čo pred Rally Monte Carlo hovoria Chris Atkinson, Petter Solberg a Juho Hänninen, ktorí nepochybne patria k najznámejším menám, ktoré uvidíme na štarte?

Chris Atkinson sa na štarte objaví s Protonom Neo Satria S2000, s ktorým sme ho na vybraných podujatiach IRC mohli vidieť aj túto sezónu. „Začať sezónu Rally Monte Carlo je úžasné. Pre jazdca rally je to tradičné miesto, kde začína sezóna. Na tomto podujatí sa mi obvykle darilo, ale je to ťažká rally. V januári jazdíte vysoko v Alpách a nikdy neviete, čo vás čaká za ďalším rohom: môže to byť suchý alebo vlhký asfalt, sneh alebo ľad. Pre jazdca a pre celý tím je to obrovská výzva a jedným z najdôležitejších aspektov bude správna voľba pneumatík", hovorí o Rally Monte Carlo Austrálčan Chris Atkinson.

Tibor Szabosi;1t1u8059.jpg

Pre Pettera Solberga to bude v šampionáte IRC a aj za volantom auta špecifikácie Super 2000 premiéra: „Určite bude na štarte Rally Monte Carlo veľa jazdcov, ktorí majú veľa skúsenosti s autami Super 2000, zatiaľ čo ja nemám žiadne. Ale s touto rally mám veľa skúseností a viem, čo všetko sa môže prihodiť, takže budem pripravený. Tak, ako na každej inej rally sa pokúsim ísť naplno, aby som vyhral, ale zároveň budem mať aj poriadny plán a stratégiu, aby som tento cieľ mohol dosiahnuť. Mám túto rally veľmi rád a to aj napriek tomu, že som na nej nedosahoval tie najlepšie výsledky. Pretože sa bude jednať o sté výročie tejto rally, bude to veľmi veľmi špeciálne podujatie", hovorí Petter Solberg, ktorý bude štartovať na Peugeote 207 S2000 od Peugeot Sportu.

Martin Trenkler;_k_82422.jpg

Tohtoročný víťaz seriálu IRC Juho Hänninen síce svoj titul obhajovať nebude, keď uprednostnil seriál SWRC, ale Rally Monte Carlo sa zúčastní a pomýšľa na tie najvyššie priečky: „Ak to bude klasické asfaltové podujatie, tak pre mňa bude veľmi zložité vyhrať. Na asfalte sa síce cítim oveľa lepšie ako som sa na ňom cítil pred rokom, ale na snehu a ľade sa cítim viac sebavedomý", hovorí Hänninen.

Jozef Pisch;1t1u6633-1.jpg

Jubilejný stý ročník Rally Monte Carlo sa koná od 18-teho do 22-hého januára 2011 a tak ako tento rok budú vybrané rýchlostné skúšky prenášané na živo na Eurosporte.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri