Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz: San Felipe 250

Thursday, 21. 04. 2011 - 16:13, Michal Kostka   

Armin Schwarz: San Felipe 250

Vyrážame! Šliapem na plyn, osem valcov motora reve ako zranený T-Rex a už ideme. Je 12. marec, 30 stupňov Celzia. Ešte len teraz som sa vrátil z úžasného zimného tréningu vo Fínsku (mínus 30ºC) a zrazu sa ženiem v Trophy trucku Pete Sohrena a prekonávam prvé metre 25. ročníka súťaže San Felipe 250. Domy sú ako jedna rozmazaná šmuha keď letím popri nich. V interkome počujem hlas môjho navigátora Bryana Lyttlea, čoskoro chytáme správne tempo. Na piatej míli prichádzame ku kamenitému úseku. Na milisekundu váham: vyhnúť sa im, pribrzdiť? Je to len zlomok sekundy, ale je príliš dlhý: obe ľavé pneumatiky sú prerazené, brzdový kotúč zničený.

Bryan a Taylor sa náhlia z kabíny. Jednou s mnohých zvláštností Trophy truckov je usporiadanie posádky. Vodič sedí v strede, z jednej strany má navigátora, z druhej zas mechanika.

Armin Schwarz;

Dávajú dole kolesá, odstraňujú zvyšku zničených bŕzd a na ľavej strane ich odpájajú. Nasadzujú nové kolesá (každé váži zhruba 40 kíl), skáču späť do auta (pravdepodobne o 5 kíl ľahší), do sedačiek a už sa znovu rútime vpred. Aj bez bŕzd nám to ide dobre, až kým na 115. kilometri nezačne z pravej zadnej pneumatiky rýchlo unikať vzduch. V servisnej zóne meníme koleso a keď po 230 kilometroch odovzdávame auto jeho majiteľovi Peteovi Sohrenovi, známemu ako Pistol Pete, sme na 15. mieste.

O Pistol Petevo musíte vedieť jedno: je pekelne rýchly a ani nevie ako povedať slovo „strach." Vďaka svojim schopnostiam a skúsenostiam doviedol Pete dotlčený a dobitý voz do San Felipe ma 16. mieste. Neuveriteľný výkon.

Armin Schwarz;

Čo k tomu dodať? Po prvé: ďakujem Peteovi že mi umožnil jazdiť s jeho truckom, za jeho dôveru a skvelé chvíle spoločného pretekania. Ďakujem tiež Martinovi Christensenovi a AGM za, ako zvyčajne, skvelú podporu. Martin sa neutápal v nostalgických spomienkach na naše senzačné minuloročné víťazstvo, už teraz plánuje prípravu vlastného Trophy trucku. A má pravdu, poďme do toho!

A čo ďalej? Prípravy na Baja 300 Powerdays Germany pokračujú vo vysokom tempe. Kvôli zraneniu som zmeškal mnoho stretnutí. Môj tím posledné týždne „maká" naplno, musím ich čo najskôr dohnať.

S pozdravom,
Armin




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri