Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Zmiešané pocity

Saturday, 19. 07. 2008 - 23:16, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Zmiešané pocityÔsmy súťažný deň bol plánovaným dňom voľna. Kľud a pohodu využili súťažiaci na pretiahnutie si tiel ubolených neustálym sedením v aute. Od zajtra sa však bude opäť naplno súťažiť. V deviatej etape vedúcej z Oelgy do Mankhanu na nás čaká 429 kilometrov. V rámci etapy si budeme musieť poradiť s 282 kilometrovým meraným úsekom skrz skaly a bažiny a zavedie nás do výšky 3500 metrov nad morom. To je to pravé! S Andim sa už nevieme dočkať, kedy znovu usadneme do Cayanne a vydáme sa na trať.



Naša nedočkavosť má svoj dôvod: máme naponáhlo kvôli 30 minútovej penalizácii, ktorú nám, a ďalším dvom posádkam, organizátori udelili. Na štart piatej etapy sme sa nedostavili v stanovenom čase, podarilo sa nám ju však absolvovať v predpísanom časovom limite. Hoci to pravidlá umožňujú, organizátori si to vyložili ako nešportové správanie.



Ani penalizácia nezmenila naše umiestnenie, naďalej nám patrí piata priečka. Naša strata na vedúceho Al-Hajriho však narástla na viac ako 56 minút.

Jediné čo nám zostáva, je poriadne dupnúť na plyn a snažiť sa nezapadnúť.
Tak nám držte palce!

Stretneme sa opäť zajtra,
Armin



Transsyberia Rally 2008, 8.etapa: Kosh Agash – Oelgy

Časová penalizácia pre Schwarza, Kerna a Millena

Neúspech pre prvý a tretí nemecký tím, rovnako aj pre tím USA - organizátori Transsibírskej rally udelili 30-minútovú penalizáciu posádkam Armin Schwarz/Andreas Schulz (Team Germany 1), Lars Kern/Daniel van Kan (Team Germany 3) a Rayn Millen/Colin Godby (Team USA). Penalizované posádky sa nedostavili na štart piatej etapy v stanovenom čase, čo organizátori posúdili ako nešportové správanie. Posádka Schwarz/Schulz zostáva piata so stratou viac ako 56 minút na vedúci Team Middle East. Kern/van Kan klesli na štvrté miesto, Millen/Godby boli s ôsmej priečky odsunutí na trinástu.



Počas ôsmej etapy účastníci Transsibírskej rally prekročili rusko-mongolskú hranicu vo výške 2000 m.n.m.. Väčšinu času strávil konvoj rally pri vybavovaní colných formalít, preto nebola na programe dňa žiadna špeciálna skúška. Po štvrtkovom dni neplánovaného voľna, čaká v nedeľu na posádky prvá súťažná etapa na území Mongolska. Zo 429 kilometrov ich na meraný úsek pripadá 282 uprostred skál a bažín. Na trase etapy ich čaká aj horský prejazd vo výške 3500 m.n.m., kde sa môžu stretnúť so snehovou pokrývkou. Úvodná mongloská etapa je druhou najdlhšou v celej rally.

Poradie po 8. etape:
1. Al Hajri/Trenker - Team Middle East - Porsche 4:15.19
2. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche + 0:01.36
3. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche + 0:24.46
4. Kern/van Kan - Team Germany 3 - Porsche + 0:38.26
5. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche + 0:56.35
6. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche + 1:08.32
7. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 1:40.16
8. Abdulla/Lutteri - Team Qatar - Porsche + 1:55.49
9. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota + 2:19.54
10. Pasetti/ Gröger - Lybia-Rally-Raid - Toyota + 2:23.24

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri