Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Neplánované voľno

Saturday, 19. 07. 2008 - 00:39, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Neplánované voľnoV siedmej etape Transsibírskej rally sme po druhý raz vôbec nesúťažili. Celých 890 kilometrov z Novosibirsku do Kosh Agashu sme prešli ako spojovací úsek. Špeciálna skúška bola zrušená po havárii Antonia Tognanu, kvôli ktorej zostalo pre potreby účastníkov k dispozícii len jedno lekárske vozidlo.



Dnes sme dorazili k západnej hranici Mongolska, ktorú zajtra prekročíme v rámci ďalšej spojovacej etapy. Od tejto chvíle bude na trati prituhovať. Špeciálne skúšky budú dlhšie a náročnejšie, mimoriadne zložitá bude navigácia. Navyše si z minulého roka spomínam na hlboké bahno a ťažké riečne brody. My s Andim sme však v pohode. Po prvej etape, v ktorej sme stratili mnoho času, Andi vypočítal, že za priaznivých okolností dorazíme do Mongolska pol hodinu za lídrom. Naša strata je v tejto chvíli 26:35 min., ideme presne podľa plánu.



Rovnako ako minulý rok, aj teraz som unesený nedoziernou rozlohou tejto krajiny a nádherou jej prírodných scenérií. Tunajší obyvatelia sú priateľskí, všade nás vítajú a ohromujú nás svojou hrdosťou a štedrosťou. Je to úžasný zážitok.

S ďalšími, dúfam že dobrými, správami sa ozvem opäť zajtra,
Armin



Transsyberia Rally 2008, 7.etapa: Novosibirsk – Kosh Aägash, celkovo 876 km.
Porsche pred hranicami

Tímy Porsche úspešne zvládli všetky ruské etapy Transsibírskej rally. V polčase súťaže patrí prvých deväť pozícií vozom Porsche Cayenne S Transsyberia. Siedma etapa zaviedla súťažiacich zo sibírskej metropoly Novosibirsk do takmer 900 kilometrov vzdialeného kempu v blízkosti mesta Kosh Agash. Pôvodne plánovaná špeciálna skúška musela byť zrušená kvôli nedostatku lekárskych vozidiel po havárii Antonia Tognanu.



Vyjadrenia jazdcov tímov Porsche:
Said Al-Hajri: „Prvý týždeň rally je za nami a my sme prví. Lepšie to už nemôže byť. Teraz sa pripravujeme na to, čo nás čaká v Mongolsku. Zatiaľ môžeme byť s dosiahnutým výsledkom spokojní. Ak sa do konca rally udržíme v prvej trojke, budeme nadšení.“



Francois Laiveille: „Dnes bol prvý z troch voľných dní. Mohli sme si oddýchnuť a urobiť bežnú údržbu auta pred druhou časťou rally. V Mongolsku sa začne lámať chlieb. Navigácia bude na rozdiel od ruskej časti prvoradá. A to nám vyhovuje. Mimoriadne spokojní by sme boli s celkovým druhým miestom.“



Armin Schwarz: „Som veľmi spokojný. Po nie príliš vydarenom úvode sa nám začalo dariť a všetko funguje ako má. Nové Cayenne je super! Jazda s ním je potešením a špeciálne skúšky mu nerobia žiadny problém. V Mongolsku pôjdeme v kľudnom a pomalšom tempe, keďže etapy budú dlhšie. Veríme, že skončíme v prvej päťke.“

Počas ôsmej etapy prekročia účastníci Transsibírskej rally rusko-mongolskú hranicu. Kvôli zdĺhavým colným procedúram nie je na programe dňa žiadny meraný úsek.

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri