Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Drobná strata pozornosti

Monday, 21. 07. 2008 - 23:05, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Drobná strata pozornostiDeviata etapa Transsibírskej rally bola fantastická: špeciálna skúška nás na 282 kilometroch viedla tým najťažším terénom, ktorý mi pripomínal motokrosovú trať. Na rýchlych úsekoch sme zas dosahovali rýchlosť až 200 km/h. A to všetko v nadmorskej výške od 2000 do viac ako 3000 metrov, v pustej a neúrodnej krajine. Som si istý, že na tento deň nikdy nezabudnem.



Dnes sme skončili tretí a rovnaká priečka nám patrí aj celkovo. Ešte 100 kilometrov pred cieľom sme boli jasne najrýchlejší. Potom však prišla križovatka ciest a my sme si vybrali tú, ktorá nás stála 30 minút. Kým však dorazíme do Ulánbátaru, môže sa stať ešte všeličo. Po prvej mongolskej etape pokračuje v rally 29 posádok, z nich väčšina podobne ako my, na Porsche Cayenne S Transsyberia. Španielsky tím Pau Soler/Laia Peinado vyhral dnešnú etapu pred francúzskou dvojicou Christian Lavieille/Francois Borsotto, ktorá si zároveň uchmatla prvé miesto priebežného poradia. Said Al Hajri štartoval do etapy ako líder, odstúpil však so zranením chrbta po tom, čo sa trafil do diery na ceste. Želám mu veľa šťastia a skoré uzdravenie.

V pondelok sa pustíme do 10. etapy s 233 kilometrovým meraným úsekom. Presne tak to mám rád! Zajtra som späť s ďalšími novinkami,

Armin



Transsyberia Rally 2008, 8.etapa: Olgiy - Mankhan

Tím Francúzska sa ujíma vedenia

Druhým najrýchlejším časom dňa sa tím Francúzska Christian Lavieille/Francois Borsotto na Porsche Cayenne S Transsyberia posunul na čelo nepochybne najťažšej rally pre takmer sériové vozidlá. Víťazom etapy sa stala posádka Španielska Pau Soler/Laia Peinado. Dovčera vedúci tím Middle East odstúpil zo súťaže. Pri náraze utrpel pilot Said Al Hajri poranenia chrbtice, navigátor Tim Trenker vyviazol bez zranení.



Španielska posádka predviedla počas deviatej etapy takmer bezchybný výkon. Mimoriadne náročnú špeciálnu skúšku pokorili za 4 hodiny, 45 minút a 47 sekúnd. „S dnešným výsledkom sme mimoriadne spokojní. V celkovek klasifikácii sme poskočili o riadny kus na štvrté misto,“ nadchýnal sa Soler. „Etapa bola veľmi dlhá s náročnou navigáciou. Moja navigátorka si s tým poradila. V úvode etapy sme spravili pár menších chýb, ale asi 100 kilometrov pred cieľom sme predbehli Armina s Andim a prvú pozíciu sme si už udržali. Naše Cayenne dnes šlo ako hodinky, mechanici včera odviedli kus práce. Toto víťazstvo venujem práve im.“

So stratou sedem minút skončili druhý Christian Lavieille/Francois Borsotto. Aj oni si rovnako dobre poradili s navigáciou a v cieli žiarili spokojnosťou. „Tak, a prvá etapa v Mongolsku je za nami. Navigácia bola nesmierne náročná. Zvládli sme to však bez väčších ťažkostí, jediným problémom bol defekt. Sme úplne unesení naším priebežným vedením,“ povedal Lavieille.



Tretí v etape a tretí celkovo je prvý nemecký tím Armin Schwarz/Andreas Schulz. Až po tretí kontrolný bod viedli, potom však zvolili nesprávny smer. Tým pravdepodobne prišli bývalý majster Európy v raly a dvojnásobný víťaz Dakaru o etapové prvenstvo. „Všetko išlo skvele až po tretí checkpoint. Udržiavali sme stabilné tempo, príliš sme neriskovali. Potom sme zrazu stratili správny smer. To nás stálo veľa času,“ uviedol Armin Schwarz.

Poradie po 9. etape:
1. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche 9:09.57
2. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche + 0:46.49
3. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche + 1:17.55
4. Soler/ Peinado - Team Iberica - Porsche + 2:16:56
5. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche + 2:37.35
6. Abdulla/Lutteri - Team Qatar - Porsche + 2:47.23
7. Kern/van Kan - Team Germany 3 - Porsche + 3:14.33
8. Millen/Godby - Team USA - Porsche + 3:15:20
9. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 3:38.53
10. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota + 4:11.46

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri