Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

ARIES RACING Team, Švecovci a vydarená Rally Košice

Thursday, 18. 07. 2024 - 08:35, Miroslav Majláth   

ARIES RACING Team, Švecovci a vydarená Rally Košice

Bratia Kamil a Erik Švecovci spoločne s vozidlom Peugeot 208 Rally4 reprezentovali slovenský ARIES RACING Team na 50. Garrett Rally Košice 2024 pričom vybojovali ďalšie dobré umiestnenia.

 

T. Szabosi;20240712-122302-1.jpg

Košice počas uplynulého víkendu patrili nielen slovenskému, ale aj poľskému rally šampionátu, čo na štart pritiahlo množstvo súťažných posádok. A tak už v piatok podvečer, pri predstavovaní súťažných posádok, takmer deväťdesiatka rally vozidiel obsadilo košickú Hlavnú ulicu.

T. Szabosi;jm1a7249.jpg

„Ideme v tomto období od podujatia k podujatiu, čo je super a samozrejme cítim dobrú rozjazdenosť. Po obhliadke tratí však musím povedať, že táto Rally Košice bude asi najťažšia za posledné roky. Rýchlostné skúšky sú extrémne náročné a bude treba dávať veľký pozor. Konkurencia je tu veľmi veľká, nielen kopa Slovákov, ale aj Poliakov. Uvidíme ako dopadnú vzájomné súboje,“ povedal Kamil Švec v piatok podvečer.

T. Szabosi;jm1a6988.jpg

Počas soboty absolvovali súťažné posádky štvoricu rýchlych náročných lesných rýchlostných skúšok a večer k nim organizátor pridal aj jeden mestský okruh, ktorý bol rovnako náročný. Po absolvovaní spomínaných testov, v rámci medzinárodných slovenských rally majstrovstiev Švecovci uzatvárali najrýchlejšiu desiatku, v kategórii 2WD im aktuálne patrilo tretie miesto a v triede 5 jednoznačne viedli.

T. Szabosi;asf76350-4.jpg

„Fúha, bol to poriadne náročný deň, neskutočne rýchle a náročné rýchlostné skúšky. Máme proti sebe domácich, košických strelcov, ktorí tieto testy poznajú naspamäť, čo je pre nás trochu nevýhoda. Trochu mi spočiatku ušli a potom to už nešlo dohnať, preto trochu strácame, ale zajtra pokračujeme v nových súbojoch,“ zhodnotil Kamil Švec v cieli prvej etapy.

T. Szabosi;asf74451-5.jpg

Ako Kamil povedal, súboje pokračovali ďalej aj v nedeľu. A nielen iba v rámci Rally Košice ako celku, ale aj ako samostatne bodovaný súťažný deň v rámci priebežného hodnotenia slovenského šampionátu. Tu dojazdili Kamil s Erikom na dvanástom mieste absolútneho poradia za Rally Košice ako celok, druhom v kategórii 2WD a v triede 5 opäť brali víťazstvo a deviate miesto absolútne brali v medzinárodných majstrovstvách Slovenska.

T. Szabosi;asf76343-5.jpg

„Bolo to rovnako ako v prvej etape. Náročné rýchlostky na ktorých domáce posádky boli rýchlejšie. Snažili sme sa ísť rýchle a bolo z toho nakoniec druhé miesto v kategórii 2WD a samozrejme triedu sme vyhrali. Vyhli sa nám technické problémy ako aj defekty. Vďaka patrí ARIES RACING Teamu a jeho partnerom, mechanikom za výbornú starostlivosť o auto a našim rodinám. Bolo to fajn,“ ukončil Kamil Švec rozprávanie.

T. Szabosi;jm1a8746.jpg

Kamila s Erikom síce teraz čaká voľný víkend, no ARIES RACING Team pokračuje bez prestávky ďalej. V tomto prípade sa predstaví v rámci pretekov automobilov do vrchu na Pezinskej Babe.

T. Szabosi;jm1a9781-2.jpg

ARIES RACING Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri