Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava pred štartom na Sepangu v pozitívnej nálade

Saturday, 31. 08. 2013 - 19:13, Martin Trenkler   

ARC Bratislava pred štartom na Sepangu v pozitívnej nálade

Miro Konôpka má pred sebou štvrtý štart na náročných vytrvalostných 12-hodinových pretekoch Malaysia Merdeka 2013. Po kvalifikácii, v ktorej sa kumulovaným časom všetkých troch pilotov umiestnilo slovenské Porsche 997 GT3 Cup na 3. mieste v triede GTCup a 13. v celkovom poradí, je technika i celý tím pripravený podať zodpovedný výkon.

arc-2013-mmer-01.jpg

Trojdielna kvalifikácia mala zaujímavý priebeh. Ani najrýchlejšie kolo jazdca Super GT a víťaza týchto pretekov z roku 2005 Richarda Lyonsa 2:02,099 min nestačilo na prvé miesto. Do prvého radu sa totiž vyrovnanými časmi dostali jazdci oboch vozidiel domáceho tímu Petronas Syntium, ktorý má na Sepangu továrňou špičkovo pripravené Mercedesy SLS AMG GT3. Domáca jazdecká hviezda Dominic Ang bude chcieť určite získať tretí triumf na týchto pretekoch, no spolu s Jonom Lessiterom a Berndom Schneiderom sa museli skloniť pred umením posádky Thomas Jäger, Lucas Wolf a Luca Ludwig.

arc-2013-mmer-03.jpg

V triede GT Cup, v ktorej štartuje aj slovenský pretekársky tím ARC Bratislava s trojicou Miro Konôpka - Christian Kranenberg - David Bilski, bol najlepší Tiger Absolute Racing Team na Audi R8 LMS Cup s domácou superstar, bývalým jazdcom F1 Alexom Yoongom. Na štartovom rošte budú stáť priamo pred slovenským porsche, na 11. mieste.

14. ročník Millenium Merdeka Endurance 12h Sepang 2013 sa začne 29. augusta a vyvrcholí 1. septembra. Po prvý raz sa bude štartovať o polnoci a cieľ je na poludnie.

arc-2013-mmer-04.jpg

arc-2013-mmer-05.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri