Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava: Po 12h Hungaroring 2010

Monday, 11. 10. 2010 - 20:33, Tereza Talajová   

ARC Bratislava: Po 12h Hungaroring 2010

Pretekársky klub ARC Bratislava zaznamenal tento víkend ďalší medzinárodný úspech. Za účasti jazdcov s 20 krajín sveta sa na pretekoch 12h Hungaroring umiestnilo Porsche 997 Cup s posádkou Miro Konôpka, Stefano Crotti a Mauro Casadei (obaja ITA) na 4. mieste v celkovom poradí.

Vytrvalostné preteky zo seriálu 24h Series, podobne ako 24h Dubaj, rozbiehal Miro Konôpka. Po štarte zo 7. miesta sa posunul o priečku vyššie. Na rozdiel od šprintov sa v pretekoch takýchto dĺžok oplatí viac šetriť techniku, na čo doplatili favorizované posádky tímov Lammertink Racing (Porsche 997cup) a JWA Racing(Porsche 997 RSR), ktoré po dvoch resp. troch hodinách skončili s poruchami. Ani hviezdne obsadenie (Tom Coronel v tíme Lammertink a Darryl O˙Young - Rob Bell v tíme JWA) tak neznamenalo dobrý výsledok. V triede Porsche 997 Cup sa tak ARC Bratislava usadilo na 1. priečke, v celkovom poradí to bolo 5. miesto.

mg-1160.jpg

Piate miesto a stupne víťazov na dohľad mal ARC Bratislava pri súmraku nad Hungaroringom. Z druhého miesta sa rozlúčilo s pretekmi švédske BMW Z4 GT3 tímu Westcoast Racing po poruche alternátora. Naše Porsche sa tak posunulo na 4.miesto v celkovom poradí. Do cieľa sa už nič nezmenilo, vyhral tím Lechner Racing na Audi R8 LMS vedený Walterom Lechnerom jr. pred domácim tímom Bovi Motorsport na siluete Brokernet Silver Sting a finskym Porsche CupS tímu Westend Racing.

Tibor Szabosi;t2c9055asf.jpg

Všetci traja jazdci ARC Bratislava jazdili vyrovnané časy počas celých 12 hodín. Pre Stefana Crottiho to pritom boli prvé vytrvalostné preteky v kariére, doteraz štartoval len v šprintových pretekoch talianskeho Carrera Cupu a talianskeho šampionátu GT. Miro Konôpka bol výkonom tímu spokojný, aj keď: „Skončiť na 4. mieste je asi to najhoršie. Po Dubaji 2009 sme teraz opäť tesne za stupňami víťazov. Do Maďarska sme prišli vyskúšať naše nové Porsche 997 Cup, čo je z ekonomického hľadiska asi najvýhodnejšie auto na takéto preteky. Mechanici odviedli výbornú prácu pri zastávkach, musím im poďakovať, obaja Taliani v našom tíme boli veľmi spokojní s úrovňou profesionality a hlavne výsledkom ,ktorý bol reálnym maximom tohto vozidla. Opäť sme ukázali, že aj u nás vieme robiť motoršport na solídnej medzinárodnej úrovni aj keď ho robíme s neporovnateľne menším rozpočtom."

mg-1297.jpg

Zimná časť sezóny je pre Mira Konôpku v znamení vytrvalostných pretekov. Tento úspešný výsledok ho iste povzbudí pred vyvrcholením slovenského vytrvalostného šampionátu na Epilogu v Brne už o dva týždne, kde sa bude definitívne rozhodovať o majstrovi SR vo vytrvalostných pretekoch na sezónu 2010. Začiatkom budúceho roka má ARC Bratislava v pláne štart na exotických vytrvalostných pretekoch na novom okruhu v senegalskom Dakare aj 12 hodinových pretekoch v austrálskom Bathurste.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri