Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava opäť na slávnej 24-hodinovke v Spa

Monday, 29. 07. 2013 - 10:36, Martin Trenkler   

ARC Bratislava opäť na slávnej 24-hodinovke v Spa

Slovenský automobilový pretekársky tím ARC Bratislava je opäť na štartovej listine slávnych 24-hodinových pretekov TOTAL 24h SPA. Jeho líder a jazdec Miro Konôpka postavil do týchto veľmi dôležitých a svetovo významných pretekov posádku, ktorá by mala bojovať o trojnásobné body do hodnotenia Gentleman Trophy. ARC Bratislava je po troch podujatiach päťdielneho seriálu na 3. mieste v tejto kategórii. Celkovo sa na štart postaví 66 automobilov kategórie GT3 a v podstate všetci jazdci, čo v tejto kategórii na svete niečo znamenajú.

fryb5963.jpg

Okrem Mira Konôpku sa za volant Porsche 997 GT3 R s číslom 66 posadí aj jeho stabilný spolujazdec z tejto sezóny Blancpain Endurance Series, Ománčan Ahmad Al Harthy. Spolu na začiatku júna zvíťazili v pretekoch na okruhu Silverstone. Štvorčlennú posádku pre najdlhšie preteky kalendára na okruhu Spa-Francorchamps doplnia ďalší Slovák Ján Raška a Nemec Marco Schelp. Raška má skúsenosti z prototypov Radical, Schelp zasa počas svojej bohatej kariéry jazdieval aj vo farbách Manthey Racing na Nordschleife.

Miro Konôpka dúfa v dobré preteky: „Pevne verím, že budeme mať šťastie a vyhnú sa nám poruchy. Vlani sme po problémoch so spojkou vypadli po 16 hodinách. Sú to pre náš tím najvýznamnejšie preteky tejto sezóny, v štartovom poli sú veľké mená sveta GT kategórie a som rád, že ako jediný tím z východnej Európy tu opäť nechýba ten náš. Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu."

Vo voľnom tréningu, ktorý slúžil na zoznámenie sa s traťou a kontrolu všetkých systémov auta, skončil ARC Bratislava na 11. mieste v GTR. Po trojdielnej kvalifikácii sa v kombinovanej výsledkovej tabuľke posunul tím Mira Konôpku na 9. miesto v triede GTR.

fryb6679.jpg

fryb7228.jpg

konopka-al-harthy-24h-spa-2013-fryb5665-re.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri