Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

András Hadik/István Juhász vyhrali klasifikáciu Mitropa Rally Cup na 13. MOTUL Rally Kumrovec

Monday, 09. 09. 2024 - 08:43, Public relations   

András Hadik/István Juhász vyhrali klasifikáciu Mitropa Rally Cup na 13. MOTUL Rally Kumrovec

Maďari András Hadik a István Juhász suverénne vyhrávajú klasifikáciu Mitropa Rally Cup (MRC) na Rally Kumrovec (05.-07.09.2024) v Chorvátsku. Úradujúci šampióni MRC doviedli svoj Ford Fiesta Rally2 k víťazstvu štart-cieľ.

Hadik už v piatok večer zajazdil najrýchlejšie časy na prvých dvoch rýchlostných skúškach. V nočnej prestávke mal náskok 7 sekúnd pred druhým Slovákom Robertom Kolčákom na Škode na Fabii RS Rally2. Aktuálni lídri tohtoročného poradia šampionátu, Nemci Philip Geipel a Katrin Becker, sú na tretej pozícii s tesným odstupom 9,6 sekundy na lídra. Prvú päťku tímov dopĺňajú Liam Müller (DEU) a Zoltán László (HUN), obaja na Škode Fabia RS Rally2. Líder v klasifikácii 2WD René Noller (DEU) na svojom Opel Corsa Rally4 zišiel z trate už na 2. rýchlostnej skúške a musel odstúpiť.

hadik-photofelzi.jpg

V kategórii historických vozidiel Patrik Hochegger (AUT) zaparkoval v piatok večer svoj Opel Kadett GT/E v uzavretom parkovisku s náskokom 9,6 s pred svojím krajanom Aloisom Nothdurfterom (Ford Sierra RS Cosworth).

V druhý deň rally zajazdil Geipel v prvej slučke najrýchlejší čas na všetkých troch rýchlostných skúškach a prepracoval sa až na 4,5 sekundy za vedúceho Andrása Hadika. Hadik však v druhej kľučke kontroval a zväčšil svoj náskok pred Geipelom na takmer 20 sekúnd. Robert Kolčák medzitým stráca pozíciu "výletom" z trate a v poslednej servisnej prestávke je až na 9. mieste. Liam Müller a Alexander Hirsch sa posúvajú na 3. miesto. Pre 20-ročného Nemca ide o prvý štart na aute kategórie Rally2 na asfaltovej rely. Motivovaný Müller zajazdil v záverečnej časti rally dva najlepšie časy za sebou a zabezpečil si tak 3. miesto v klasifikácii Mitropa Rally Cup. Philip Geipel a Katrin Becker dostali defekt na rýchlostnej skúške, no aj tak skončili o 1:00,5 minúty na 2. mieste. 4. miesto obsadili Maďari Zoltán László/Zsolt László Balázs na Škode Fabia RS Rally2, piate miesto obsadili Slovinci Mitja Glasenčnik/Matej Pistotnik na Peugeote 208 Rally4.

hochegger-photofelzi.jpg

Geipel/Becker obhajujú prvenstvo v šampionáte, no keďže László odstúpil, Hermann Gaßner st. a Karin Thannhäuser, ktorí finišujú na 6. mieste s Mitsubishi Lancer Evo X R4, sa posúvajú na 2. miesto v poradí šampionátu.

Rovnako ako v minulom roku vyhral celkovú klasifikáciu Rally Kumrovec Nemec Dominik Dinkel (Ford Fiesta Rally2), Hadik po bezchybnej jazde skončil celkovo na 2. mieste. Geipel tesne minul pódium a skončil celkovo štvrtý.

V klasifikácii historických vozidiel zvíťazili Rakúšania Patrik a Julia Hocheggerovci (Opel Kadett GT/E) s náskokom 1:33,4 min pred Hubom Mangom (HUN) Škoda Favorit 136 L v cieli. Súboj s Aloisom Nothdurfterom sa skončil v sobotu ráno, keďže druhý menovaný musel zaparkovať svoj Ford Sierra RS Cosworth. Tretí skončil Jörg Schieder (AUT) so stratou 8:16,4 minúty na svojom BMW 528i E28.

laurencich-photofelzi.jpg

Internú klasifikáciu Majstrovstiev klubov vyhrali Taliani Federico Laurencich a Alberto Mlakar na Peugeote 106 S16. Druhým najrýchlejším mužom v tejto kategórii bol Fabio Grendene (ITA), ktorý však musel od štvrtej rýchlostnej skúšky ustúpiť svojmu krajanovi Mauriziovi Grigisovi.

Lothar Bökamp
Media Officer



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri