Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso vynechá GP Monaka! Pôjde Indy500!!!

Wednesday, 12. 04. 2017 - 16:21, Ľuboš Kašický   

Alonso vynechá GP Monaka! Pôjde Indy500!!!

McLaren a Honda dnes oznámili, že ich pilot Fernando Alonso vynechá štart na veľkej cene Monte Carla a vyskúša si prvýkrát štart na legendárnom ovále v Indianapolis, kde sa v rovnakom termíne už tradične koná najstaršie podujatie na okruhu, famózna 500-míľovka.

Na stoprvý ročník 500 míľ Indy španielsky majster sveta F1 z rokov 2005 a 2006 nastúpi v tíme Andretti Autosport. Tímu šéfuje Michael Andretti, ktorý je synom Maria Andrettiho a sám je víťazom v Indy aj šampiónom IndyCar. V roku 1993 to dokonca skúšal v F1, keď štartoval po boku Aytrona Sennu v McLarene.

alonso-indy1.jpg

Andrettiho tím jazdí v IndyCar s motormi Honda (2,2 lit. turbo V6), ktoré valcujú Chevrolety a tak japonská značka asi chce odmeniť frustrovaného Alonsa za jej neúspechy vo formule jeden. Španiel nebude prvým ani posledným pilotom F1, ktorý vyštartuje do najstarších pretekov planéty. Najúpešnejším bol Graham Hill, ktorý okrem GP Monaka a 24 hodín v Le Mans vyhral práve aj 500 míľ Indy a ako jediný v histórii sa môže pochváliť týmto triplom, ktorý ozdobil aj titulom majstra sveta F1. A práve toto je verejným snom Fernanda Alonsa, ktorému chýba Indy a Le Mans. No bude musieť dávať pozor, aby nedopadol tak, ako Nelson Piquet, ktorý hneď po štarte ťažko havaroval a zlomil si obidve nohy.

alonso01.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri