Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Aj Jankov vŕšok potešil

Tuesday, 05. 08. 2008 - 18:18, T. Szabosi   

Aj Jankov vŕšok potešilĎalší voľný víkend v dlhej prestávke rally sezóny posádky Jaro Homola – Alex Štefuca využil Team CITROËN Slovakia na opätovné otestovanie nového podvozka z dielne Citroën Sport. Po jeho úspešnej premiére na trati Pezinskej Baby ho čakal predsa len horší povrch na Jankovom vŕšku, ktorý sa viac približuje k podmienkam reálnych rýchlostných skúšok rally. Veď v roku 2007 bola časť tohto kopca súčasťou Rally Tatry Púchov. Táto trať je mimoriadne šmykľavá a na niektorých úsekoch aj hrboľatá a pravé to sme sem prišli hľadať. Trocha nás sklamalo, že organizátor najkritickejšie úseky poopravoval, čo isto privítali pretekári do vrchu. I tak sa mnohí sťažovali, že ich autá sa správali miestami nervózne a na nerovnostiach uskakovali. My sme nič podobné nezaznamenali a aj to bol pre nás dôkaz, že podvozok pracuje s veľkou účinnosťou a je vynikajúci.

Tibor Szabosi;1t1u7415.jpg

Náš špeciál C2 S1600 sme teda v plnej záťaži otestovali a už sa tešíme na ďalšiu rally v polovici septembra.
Ani pri tomto testovaco-propagačnom vystúpení na pretekoch do vrchu sme nesledovali na prvom mieste výsledok, no pocit, že dokážeme stále vyhrávať aj s autom rally špecifikácie, je nanajvýš uspokojivý a povzbudzujúci. Premenlivé počasie s letnými prehánkami opäť pripravilo strastiplné chvíle pre mimoriadne bohaté štartové pole skombinované z licenčných aj nelicenčných jazdcov. Mokrá trať často stierala výkonnostné rozdiely a celkom logicky zvýhodňovala autá s pohonom všetkých kolies.

Tibor Szabosi;1t1u8558.jpg

V sobotu sme si zajazdili aj na mokrých pneumatikách, v nedeľu už bolo pekne a teplo, no ani slnečné počasie nevyprovokovalo Jara Homolu k zbytočným jazdeckým chybám, ktoré by mohli viesť k poškodeniu vozidla. I pri rozumnej miere nasadenia sme dokázali po oba dni udržať prvé miesto v kategórii produkčných (plechových) automobilov spomedzi všetkých účastníkov s jednou poháňanou nápravou, čiže boli sme jednoznačne najrýchlejšou „dvojkolkou“.

Tibor Szabosi;1t1u8333.jpg

Opäť sme pokročili v príprave, ktorá sleduje jediný cieľ – úspešnú účasť na nasledujúcom podujatí Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaži - Rally Tatry 11. – 13. 9. 2008 v Poprade.


Team Citroën Slovakia


Fotogaléria z podujatia - sobota


Fotogaléria z podujatia - nedeľa





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri