Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Race: Schlesser a Pellicer v úniku

Wednesday, 07. 01. 2009 - 00:00, Michal Kostka   

Africa Race: Schlesser a Pellicer v únikuPiata etapa nepriniesla pre jazdcov v jednej stope žiadne výraznejšie zmeny. Vďaka víťazstvu v etape pridal Pellicer ďalších dvadsaťjeden minút k svojmu náskoku pred druhým Jacquartom. Ten získal na tretieho Schattata ešte omnoho viac, jeho cieľom je však čo najrýchlejšie eliminovať jeden a pol hodinový náskok suverénneho Pellicera. Intenzívny boj o bronz prebieha medzi Schattatom, Moneyronom a Chatelierom. Pozície všetkých jazdcov sa v celkovom poradí nezmenili.



Svetlú chvíľku zažil Giacomo Vismara, do cieľa dorazil len o sekundu neskôr ako prvý Bekx. De Rooya a Miklósa delilo len pár minút a rovnako ako pri najmenších účastníkoch súťaže, ani pri tých najväčších sa celkové poradie nepohlo.

Zemetrasenie však postihlo kategóriu automobilov. Až šesť posádok z desiatich zmenilo po piatej etape svoje umiestnenie. Smoliarom dňa sa stal Andrej Ivanov, ktorého zradila technika jeho Nissanu. Už cestou na štart sa zdržal kvôli strate tlaku oleja. Celú piatu etapu strávil na lane za asistenčným kamiónom a len pri prejazde cieľovou čiarou sa musel spoľahnúť na silu svojho umierajúceho motora. Vďaka tejto taktike sa vyhol diskvalifikácii, nie však trinásť hodinovej penalizácii, po ktorej nasledoval neodvratný pád na šiestu priečku.



Schlesserovi ubudol jediný skutočný protivník, víťazstvo v etape získal bez väčších ťažkostí. V jej cieli zložil organizátorom poklonu: „V Maroku som toho najazdil už skutočne mnoho, nikdy som však nezažil tak úchvatnú etapu. Okrem rýchlych úsekov v nej bolo mnoho technických pasáží, kde bola veľmi dôležitá navigácia. Je mi ľúto čo sa stalo Ivanovovi, ale kým je v súťaži, môžeme ešte spolu bojovať. Nadchádzajúci voľný deň padne vhod, prvá polovica súťaže bola obzvlásť náročná.“



Najlepší etapový výsledok si pripísala egyptsko-francúzska posádka Abouyoussef-Cotel, druhé miesto uhájili s päť minútovým náskokom pred dotierajúcim Varencovom. V celkovom poradí im však patrili priečky v opačnom poradí, o niečo nižšie si svoje pozície vymenili Lethier s Bondarevom.

Po piatich etapách na severe Maroka účastníci Africa Race získajú čas na oddych a servis svojich vozidiel počas voľného dňa v Agadire. Po ňom ich už očakávajú piesočné terény južného Maroka a Mauritánie.



Priebežné poradie po piatej etape:
Motocykle:

1. Juan Manuel Pellicer       BMW         20:07:10
2. Arnaud Jacquart             KTM        + 1:33:27
3. Thomas Schattat             Yamaha  + 5:49:43
4. Jean Hugues Moneyron  KTM        + 6:07:13
5. Thibault Chatelier            Honda    + 6:30:20

Automobily:
1. Schlesser/Debron     Schlesser Ford          18:02:09
2. Varencov/Elagin       Toyota Landcruiser  +1:47:18
3. Abouyoussef/Cotel  Buggy Toyota          + 2:41:11
4. Aregall/Landa           Toyota Landcruiser  + 4:38:51
5. Bondarev/Gorelov    Toyota Landcruiser  + 7:25:25

Kamióny:
1. Bekx/Maessen/Willems                   DAF        20:26:59
2. De Rooy/Colebunders/Rodewald   Iveco       + 12:37
3. Kovacs/Czegledi/Toth                    Scania   + 1:15:09
4. Vismara/Verzeletti Mercedes          Unimog  + 1:26:25

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri