Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Race: Komplikovaný začiatok druhej časti

Thursday, 08. 01. 2009 - 00:30, Michal Kostka   

Africa Race: Komplikovaný začiatok druhej častiŠiesta etapa nepriala Thibaultovi Chatelierovi ani Anderjovi Ivanovovi. Kým prvý menovaný musel odstúpiť po havárii, účasť druhého predčasne ukončila porucha motora.

Prvý jazdec vyrazil na trať spojovacieho úseku o piatej hodine ráno. Skorá ranná hodina a mokré cesty boli príčinou pádu troch jazdcov. Kým Arnaud Jacquart a Thomas Schattat vyviazli z drobnej nehody bez výraznej ujmy, pre Thibaulta Chateliera sa pád skončil nepekným zranením boku. Nasledoval rýchly prevoz zraneného jazdca do nemocnice v meste Guelmine, kde ho čakala séria vyšetrení a pozorovaní. Mladému Francúzovi tak nebolo dopriate dokončiť svoju prvú rally.



Zvyšok neveľkej skupiny jazdcov na dvoch kolesách si zo zvyškom etapy poradil bez problémov. Štvrtý triumf v rade zaknihoval José Manuel Pellicer, ďalšia navigačná chyba zas postretla Arnauda Jacquarta. Na konto si pripísal stratu dvadsaťšesť minút, celkovo na Pellicera strácal bez pár sekúnd už dve hodiny. V boji o tretie miesto sa dokázal presadiť Schattat pred Moneyronom. Poslednú priečku si s prehľadom držal Olivier Le Cocq, jediný penalizovaný motocyklista. Jeho konto bolo zaťažené už viac ako tridsiatimi siedmymi trestnými hodinami.



Priebeh súťaže automobilov bol veľmi podobný dianiu v jednej stope. Titul „smoliar dňa“ pripadol dovtedy skvelo idúcemu Andrejovi Ivanovovi. Jeho Nissan Pathfinder na africkej pôde neprečkal šiestu etapu a bodrý fúzatý Rus sa mohol už len pozerať ako jeho šťastnejší súperi miznú v prachu. Hlavným aktérom hrozivej nehody bola iná ruská posádka. Na rozdiel od Ivanova sa však Sergej Savenko a Valerij Šuchnov môžu nazvať deťmi šťasteny. Už štyri kilometre po štarte prehliadli jasne značenú zákrutu a poslali svoju buggy dolu strmým svahom. Ako zázrakom sa vyhli všetkým prekážkam a po sto metroch zastali, stále na všetkých štyroch kolesách. Posádka aj auto boli v poriadku a po nájdení cesty z tejto nečakanej pasce pokračovali v súťaži.



Pre zvyšok štartového poľa mala etapa pokojný priebeh, vyhral opäť J-L Schlesser. Pol hodinu za ním sa odohrával súboj o druhé miesto, v ktorom pre tento krát uspel Abouyoussef a ukrojil pár minút z náskoku Varencova. Na konci šiestej etapy bolo klasifikovaných osem z pôvodne jedenástich posádok.

Strhujúce súboje veľkých chlapcov vo veľkých strojoch pokračovali aj v druhej polovici rally. Napodobniť úspech z prvej etapy sa pokúsil Miklós Kovács, súboj o prvenstvo prehral s de Rooyom len o dve sekundy! Aj tretie miesto stačilo Bekxovi na udržanie si priebežného vedenie, štvoricu opäť uzatváral Vismara na malom Unimogu.

Siedma etapa bude prvou na území Mauritánie a na privítanie má nachystané prvé duny. Africa Race sa tak prehupla do svojej ďalšej, mimoriadne napínavej časti.



Priebežné poradie po šiestej etape:
Motocykle:

1. Juan Manuel Pellicer       BMW         23:28:48
2. Arnaud Jacquart             KTM        + 1:59:32
3. Thomas Schattat             Yamaha  + 6:18:21
4. Jean Hugues Moneyron   KTM       + 6:39:25
5. Michele Gallizia                 Suzuki    + 9:02:01

Automobily:
1. Schlesser/Debron    Schlesser Ford           21:14:17
2. Varencov/Elagin      Toyota Landcruiser   + 2:23:19
3. Abouyoussef/Cotel  Buggy Toyota          + 3:13:37
4. Aregall/Landa          Toyota Landcruiser   + 5:24:42
5. Bondarev/Gorelov   Toyota Landcruiser + 13:41:17

Kamióny:
1. Bekx/Maessen/Willems                   DAF        24:16:38
2. De Rooy/Colebunders/Rodewald   Iveco        + 09:56
3. Kovacs/Czegledi/Toth                    Scania    + 1:12:30
4. Vismara/Verzeletti Mercedes          Unimog  + 3:45:19

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri