Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Race: Druhá etapa a oslavy Nového roka

Saturday, 03. 01. 2009 - 00:00, Michal Kostka   

Africa Race: Druhá etapa a oslavy Nového rokaStarosti mali niektorí z motocyklistov už na štarte, presnejšie povedané mali starosti s jeho nájdením. Nakoniec sa všetkým podarilo vyraziť na 588 kilometrov dlhú trasu z Boutnibu do Ouarzazatu.

O náročnosti meraného úseku v dĺžke 334 svedčí fakt, že víťaz etapy Arnaud Jacquart potreboval na jeho zdolanie takmer šesť hodín. „Etapa bol skutočne náročná na navigáciu“ zhrnul Jacquart svoje dojmy. „Pri tankovaní som na Pellicera strácal tridsať minút. Po prejazde druhým kontrolným bodom som neveril, že by som ho mohol dostihnúť. Potom som ho však našiel blúdiaceho a vyčerpaného. Aby sme sa dostali do cieľa, museli sme zdolať kopec, ktorý stál v ceste. Spoločnými silami sme to nakoniec zvládli a som veľmi šťastný, že som rok 2008 ukončil víťazstvom.“



Napriek miernemu sklamaniu môže Juana Manuela Pellicera tešiť náskok, ktorý si aj po druhej etape udržal pred útočiacim Jacquardom. Jedna vec je istá, obaja favoriti rozohrali zaujímavú partiu. Vďaka bezchybnej navigácii si tretie miesto vybojoval Thibault Chatelier a celkovo sa posunul na miesto štvrté.

V kategórii áut na trať vyrazil ako prvý Jean-Louis Schlesser. Z toho profitoval ruský jazdec Andrej Ivanov na Nissane Pathfinder a z náskoku favorizovaného Schlessera stiahol dve minúty. Priebežný líder si však stále zachoval viac ako desať minútový náskok na svojich prenasledovateľov a v bivaku mohol oslavovať Nový rok spoločne s bratom Jean Paulom. Tretím miestom v etape sa blysol Abdelhamid Abouyoussef so spolujazdcom Hérve Cotelom, konštruktérom ich buggy s motorom Toyota. Rovnaká priečka im patrí aj v celkovom poradí.



Medzi kamiónmi odčinil zaváhanie z predchádzajúceho dňa Jan de Rooy. Etapovým víťazstvom pred tímovým kolegom Hansom Bekxom si zabezpečil vedenie aj celkovo.

Po oslavách zahájenia nového letpočtu čaká na účastníkov Africa Race tretia etapa s najdlhším, 492 kilometrovým meraným úsekom z Ouarzazatu do Bou-Jerif.



Priebežné poradie po druhej etape:

Motocykle:
1. Juan Manuel Pellicer       BMW      07:26:27
2. Arnaud Jacquart             KTM         + 04:31
3. Thomas Schattat            Yamaha + 1:18:51
4. Thibault Chatelier            Honda  + 1:34:25
5. Jean Hugues Moneyron  KTM      + 1:34:36

Automobily:
1. Schlesser/Debron       Schlesser Ford         06:09:18
2. Ivanov/Demyanenko  Nissan Patrol             + 11:20
3. Abouyoussef/Cotel     Buggy Toyota            + 37:31
4. Varentsov/Elagin        Toyota Landcruiser    + 38:08
5. Lethier/Pellen             Toyota Landcruiser + 1:11:16

Kamióny:
1. De Rooy/Colebunders/Rodewald  Iveco  06:53:39
2. Bekx/Maessen/Willems                  DAF        + 1:39
3. Kovacs/Czegledi/Toth                   Scania   + 20:56
4. Vismara/Verzeletti Mercedes         Unimog  + 24:09

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri