Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2012: 5. etapa

Monday, 02. 01. 2012 - 22:51, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2012: 5. etapa

Piata etapa dala v úvode vyniknúť výkonu súťažných strojov, rýchlosť bola kľúčom k úspechu. Ale len do doby, kým sa profil trate nezmenil a na rad prišli kamene, vyschnuté korytá a kopce. Jean-Louis Schlesser a Elisabete Jacinto si pripísali ďalšie víťazstvá, v motorkách zažili horúce chvíle favoriti.

Robb Pritchard;

Nový rok zavítal aj medzi účastníkov Africa Eco Race a tí ho oslávili ako inak než na trati. Prvý sa v ústrety novému letopočtu vydal Oscar Polli, chvíľu po ňom aj Norbert Dubois. Taliansky jazdec sa do čela klasifikácie dostal v posledný deň roku 2011, v tom novom oň mohol hneď aj prísť. Výlet mimo vytýčenú trať ho stál desiatky minút času, Polli sa už v duchu lúčil s prvým miestom. Lenže Norbert Dubois sa nechal zlákať stopou ktorú Polli zanechal a poblúdil tiež.

Robb Pritchard;

Z nečakaného víťazstva sa radoval André Lenoble, celkovo poskočil o tri priečky na šestku. Druhý v etape bol Xavier Moreau. Celkovo sa z tretieho miesta nepohol, z náskoku vedúcej dvojice však ubral 40 minút. Takisto štvrtý Hérve Thierry a piaty Joseph Palacios si svoje pozície udržali.

V autách etapové vavríny na striedačku zbierajú len dvaja jazdci, v piatej etape sa ušlo Schlesserovi. Druhý Delahaye zaostal o menej než štyri minúty, v priebežnom poradí na prvú priečku stráca necelých desať minút. Po prvý raz sa do elitnej trojky nedostal Jacky Loomans. V kamenitom teréne sa trápil s nevhodnými gumami, na Schlessera stratil cenných takmer osemnásť minút.

Robb Pritchard;

Etapová trojka a postup o dve miesta vyššie zlepšili náladu Sergejovi Savenkovi s jeho netradičnou buggy. Za ním nasledovali Michel Turon-Barrere, Yves Fromont a spomínaný Loomans. Zatiaľ najlepší tohtoročný výsledok zaznamenal Stéphane Henrard, bol dvanásty. Osemnáste miesto v etape a desiate celkovo, taká je vizitka najlepšej africkej posádky v zložení Salim Kamoun, Sofiane Driss.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Zo štyroch etáp dokázala už po tretí raz zvíťaziť Elisabete Jacinto. Rýchla Portugalčanka, ktorá za svoju súťažnú kariéru prešla od motocyklov k autám, aby nakoniec skončila v kamióne, ukrojila z náskoku Tomáša Tomečka šesť minút. Oranžová Tatra absolvovala 140 kilometrov rýchlostnej skúšky s neustále dohusťovaným defektom. V celkovom poradí Jacinto za českým obhajcom prvenstva zaostáva o niečo málo viac ako polhodinu.

tomastomecek.cz;

Etapu bez starostí si užil Noel Essers (23. miesto) a dokonca aj v ťažko skúšaný Patrick Hillewaere (33. miesto) sa vyhol problémom. Tie si užil v predchádzajúcej etape keď zostal stáť na trati s poškodeným riadením. Počas nočného servisu dali vozidlo do poriadku a belgická posádka v súťaži pokračuje.

Výsledky 5. etapy



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri