Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

8. Internext Rally Vsetín 2010: Prvé informácie

Thursday, 23. 09. 2010 - 06:00, Michal Kostka   

8. Internext Rally Vsetín 2010: Prvé informácie

Blížiaci sa záver sezóny je už tradične časom vsetínskej cross country rally. Jej ôsmy ročník sa v prvý októbrový víkend uskutoční v podobe ustálenej v posledných rokoch. To znamená tri rýchlostné skúšky (RS), každá s dĺžkou okolo desať kilometrov. Mohlo by sa zdať, že formát CCR šprintu, s celkovou dĺžkou meraných úsekov len 80 kilometrov, nemá šancu obstáť proti „maratónom" typu Baja Carpathia. Zdanie však môže klamať. Vsetínska rally je veľmi obľúbená medzi mnohými jazdcami a podobnú divácku kulisu by ste na inej súťaži hľadali len ťažko.

Michal Kostka;Rok 2009, Josef Kakrda

Miestom divácky atraktívneho a ľahko dostupného prológu bude násyp bývalej železničnej trate. Makadamová rovinka stúpajúca do kopca je spestrená niekoľkými priečnymi nerovnosťami. V minulom roku si na jednej takej skočil Zoltán Morvai a skončil o niekoľko metrov nižšie pod svahom. Našťastie pre posádku, bez následkov.

Michal Kostka;Rok 2008, Michal Maluszynski

O náročnosti skúšky Brumov sa jazdci mohli presvedčiť v roku 2008. Rýchle klesanie z kopca, rozbitý asfaltový povrch, miestami diery, nanosené blato, kamene a pred cieľom prejazd tunelom. Nič pre slabé povahy. Asi preto tu ako jediný dokázal poraziť majstra republiky Miroslava Zapletala známy kamikadze z Valmezu Jaroslav Pešl. Mladý dravec mal nakročené aj k celkovému víťazstvu, defekt ho však poslal na štvrtú priečku. Škoda, že CCR vymenil za klasické rally.

Michal Kostka;Rok 2008, David Polišenský

Po dvoch prejazdoch RS Brumov sa súťaž sťahuje na klasickú trať Lačnov - Čertovy skály. Táto RS je skutočným rodinným striebrom rally, v nezmenenej podobe pretrvala od roku 2004 až doteraz. Po prvom servise sa od Čertových skal vydajú súťažiaci do Lačnova, celkom tri razy. Následne, po druhom servise, si trať tri razy zopakujú, avšak v protismere. Davy fanúšikov pri loveckej chate sú samozrejmosťou.

8. Internext Rally Vsetín otvára svoje brány a pozýva všetkých, jazdcov aj fanúšikov. Stanete sa jej súčasťou?




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri