Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

7. Valvoline Start Autó Rallye

Saturday, 20. 03. 2010 - 15:01, Bibiána Štyriaková   

7. Valvoline Start Autó Rallye

Ostáva už len pár dní, ktoré majú priaznivci slovenskej rally rozpočítané doslova na minúty a sekundy. Už len pár dní, ktoré nás delia od oficiálneho začiatku Majstrovstiev Slovenska v rally 2010.

Úvodné podujatie tejto sezóny sa bude konať v maďarskom meste Eger. Okrem neho nás čaká šesť ďalších, z ktorých päť sa bude konať na území Slovenska, konkrétne to bude Rally Prešov, Salgó - Gemer Rally, Rally Lubeník, Rally Košice a Rally Bratislava, a jedno podujatie prebehne v Poľsku pod názvom Rajd Rzeszowski. Ak si podrobne preštudujete zoznam prihlásených do Majstrovstiev Slovenska v rally 2010 určite tam neprehliadnete 43 posádok z piatich stredoeurópskych krajín - Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska a zo Slovenska.

Tibor Szabosi;img_8099.jpg

Prvýkrát v tohtoročnej sezóne prejdú súťažné vozidlá štartovnou rampou, po tom ako to už v Egri býva zvykom, že si prerazia cestu medzi davmi nadšených fanúšikov, dňa 26. marca o 19:00 hodine večer. Ako sa to už v tomto meste stalo tradíciou, slávnostný ceremoniál štartu prebehne v historickom centre pod egerským hradom, čím sa oficiálne nezačnú len Majstrovstvá Slovenska, ale taktiež aj Majstrovstvá Maďarska v rally 2010.

Tibor Szabosi;_mg_7082.jpg

Práve tu by sa nám malo predstaviť presne stopäťdesiat posádok, ktoré sa ešte v týchto chvíľach aktívne pripravujú na svoje prvé vykročenie do tohtoročnej sezóny. Zo 150 posádok bude 110 bojovať o zisk bodov do Majstrovstiev Maďarska a Slovenska, 35 maďarských posádok uvidíme súťažiť v maďarskom majstrovstve Rally 2 a v Majstrovstvách Maďarska historických vozidiel sa nám predstaví 5 posádok. Organizátor tejto súťaže spoločnosť Laroco z Veszprému si pre zúčastnené posádky pripravil trať so štrnástimi rýchlostnými skúškami v celkovej dĺžke vyše 162 kilometrov, pričom celková dĺžka trate je 484 kilometrov.

Tibor Szabosi;_mg_6472.jpg

V priebehu dvoch súťažných dní sa teda naozaj budeme mať na čo tešiť. Konečne v sebe zlomíme zvedavosť a dostaneme odpovede na otázky, ktoré si v duchu kladieme: ako zareagovali jednotlivé teamy na zmeny v systéme majstrovstiev rally, ktoré priniesla nová sezóna? či kto a hlavne s akou technikou sa na štartovnú rampu vlastne postaví?

Tibor Szabosi;_mg_6261.jpg

Takže dúfam, že takéto neoficiálne pozvanie na úvodné podujatie prijmete a aj vy si začnete odpočítavať koľko dní nám zostáva...

Ďalšie informácie o prihlásených posádkach a o tomto podujatí nájdete na stránke www.rallye.sk.


Auto Klub Košice

 

Zoznam prijatých prihlášok



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri