Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

4×4 verzus známa tvár: Martina Schindlerová

Wednesday, 06. 01. 2010 - 14:59, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Martina Schindlerová

Predstavovať MARTINU SCHINDLEROVÚ (21) by bolo určite zbytočné. Talentovaná a nesmierne sympatická speváčka sa dostala do povedomia širokej verejnosti na prelome rokov 2004/2005, kedy sa zúčastnila prvej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, v ktorej získala druhé miesto.

5ce69f11a7-9231120-o2.jpg

Po skončení uvedenej súťaže vydala svoj debutový album „Patríme k sebe", ktorý sa stal najúspešnejším za rok 2005 (zisk dvoch ocenení hudobnej akadémie Aurel 2005 v kategórii najpredávanejší album - speváčka a najpredávanejší album - absolútny víťaz). Jej druhý album „Čo sa to tu deje!" vyšiel v lete 2008 a na jeseň toho istého roku sa stal platinovým. Na Medzinárodnom hudobnom festivale v Turecku (International Çeşme Song Contest) malo v roku 2008 svoje zastúpenie Slovensko práve jej zásluhou. Čomu sa momentálne venuje a najmä, aký vzťah má k automobilom, o tom sa s nami - napriek nedostatku času - ochotne pozhovárala.

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?

- Mám čiernu Audi A3 a auto je pre mňa každodenným šetričom času, bez ktorého si už len ťažko viem predstaviť bežné fungovanie. Nenahraditeľné je pre mňa tak pri obyčajnom nákupe potravín ako pri presúvaní sa na rôzne stretnutia.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?

- Na škodovke v autoškole. Moje prvé auto bolo Honda Civic a dá sa povedať, že aj na ňom som sa ešte len učila riadiť (úsmev).

143167-28987853.jpg

Čo vás na cestách vie rozhnevať?

- Arogantní a sebeckí vodiči bez rešpektu k automobilu ako ku potenciálnej zbrani. Ak nestíha on, prečo máme umrieť aj my ostatní?! A nemám dobrý pocit, keď šoférujem a je v mojej blízkosti motorkár - pretekár, pretože si uvedomujem akí sú pri jazde na motocykli zraniteľní.

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?

- Riadila som skúter, páčilo sa mi to.

157770-dsc09506-resize.jpg

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?

- Relax asi nie, skôr z núdze cnosť. Nedá sa povedať, že pri šoférovaní trpím, ale ani nie som typ, ktorý sa vyberie len tak sa voziť, aby sa odreagoval. Auto je pre mňa v prvom rade približovadlo a šoférovanie si spríjemňujem počúvaním obľúbených cédečiek.

Máte za volantom aj nejaké neduhy (telefón, prepínanie skladieb na CD)?

- Samozrejme, ale snažím sa ich odstrániť. Autom sa dá v sekunde ľahko ublížiť sebe aj iným, dupľom ak si šofér rozptyľuje pozornosť hlúposťami, ktoré za to nestoja.

13598-sindlerova-f.jpg

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?

- Myslím, že som opatrný v pohode šofér (úsmev).

Znesiete, keď vám niekto rozpráva do šoférovania?

- Podľa toho o koho ide a akú mám práve v ten deň náladu. Rada si nechám poradiť ohľadom trasy, ak ju spolucestujúci pozná lepšie, ale komandovanie typu: „Tú smerovku si vyhodila príliš skoro" alebo „Ja už by som preradil" by asi znervózňovalo každého (úsmev). Už dlho som však neviezla niekoho, kto by ma komandoval.

p202f45b9-img-9598.jpg

Robíte často priestupky? Dostali ste už pokutu?

- Pokutu som už samozrejme dostala. A nie raz. Najčastejšie za nevhodné parkovanie.

Dostali ste sa už do dopravnej kolízie?

- Zbytočne by som povedala, že nie (úsmev). Mám pocit akoby som jedno obdobie, moje začiatočnícke, mala v médiách „vlastnú motoristickú rubriku", keď bolo pravidelne v novinách popísané ako som ťukla, alebo ako niekto ťukol do mňa. Takže áno, mám za sebou pár kolízii. V princípe nikdy nešlo o nič vážne, raz som neubrzdila ja, raz ten za mnou.

124401-big.jpg

Čím vás - ako krásnu ženu - automobil zaujal?

- Páčia sa mi elegantné, ale aj futuristické modely áut. Mám vzťah k svojmu autu, lebo ma spoľahlivo vozí kam chcem a nemám s ním problémy (úsmev).

Ženy si vraj vyberajú autá podľa farby. Patríte k nim?

- Ak sa pýtate, či sa vyznám, tak vo všeobecnosti sa autami nezaoberám. Takže moja rozlišovacia schopnosť v tomto smere nie je práve rozvinutá (smiech).

143174-avjun.jpg

Snažíte sa pri policajnej kontrole využiť svoj ženský šarm?

- Ako kedy (úsmev).

Aké sú vaše kritériá pri výbere vozidla?

- Spoľahlivosť, bezpečnosť, funkčnosť v zmysle, že nežerie hektolitre, aby som musela vkuse tráviť čas na pumpe. A musí sa mi páčiť.

66168-1784.jpg

Máte nejaký nesplnený motoristický sen (iný automobil)?

- Nedá sa povedať, že mám motoristické sny. Určite sú však automobily, ktoré by sa mi pozdávali (úsmev).

Lákalo by vás zviesť sa v off-roade 4×4?

- Už som off-road šoférovala a najbližšie, keď budem meniť auto, pravdepodobne si kúpim niečo z tejto kategórie. Najmä pre úžasnú schopnosť vyliezť na obrubník (úsmev).

fotka2ck5.jpg

Čomu sa momentálne venujete pomimo témy o automobiloch?

- Okrem vystupovania a nahrávania nových piesní, študujem na Bratislavskej vysokej škole práva. Práve prebieha zimný semester, takže sa učím.

Ďakujem za rozhovor.

Foto: www.martinaschindler.sk



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri