Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

177 posádok prihlásených na HELL Energy Drink Salgó – Gemer Rally

Wednesday, 12. 05. 2010 - 22:31, Gabriela Szczeczinová   

177 posádok prihlásených na HELL Energy Drink Salgó – Gemer Rally

Už na budúci týždeň v dňoch 21. - 23. mája 2010 pokračuje seriál Majstrovstiev Slovenska v rally tretím podujatím - HELL ENERGY DRINK SALGÓ - GEMER RALLY. V hlavnej súťaži, na kompletnej trati na území oboch štátov - Slovenska aj Maďarska, by sa malo divákom v priebehu oboch súťažných dní predstaviť 106 posádok, z ktorých 46 sa prihlásilo zápoliť o body do slovenského šampionátu a 7 posádok bude súťažiť v rámci Iharos & Goller Majstrovstiev Maďarska historických vozidiel.

V sobotu v prvý súťažný deň sa na gemerských rýchlostných skúškach pripojí ku hlavnému súťažnému peletónu ďalších 22 vozidiel, ktoré budú po druhýkrát v tohoročnej sezóne súťažiť o body do Slovenského Rally Pohára. Účastníkov Slovenského Rally Pohára vystrieda v druhý súťažný deň na tratiach v okolí maďarského Salgótarjánu 48 posádok prihlásených do maďarského majstrovstva Rally 2.

Tibor Szabosi;_mg_9661.jpg

Na štarte Salgó - Gemer Rally by sa mala predstaviť kompletná maďarská a slovenská špička včítane všetkých tohoročných víťazov súťaží zaradených do oboch národných šampionátov. Uvidíme maďarskú posádku Hadik András - Juhász István / Subaru Impreza N12, ktorá zvíťazila v prvý súťažný deň na Valvoline Start Autó Eger v rámci Majstrovstiev Slovenska. S vozidlom Škoda Fabia Super 2000 sa predstavia i víťazi druhého egerského súťažného dňa posádka Jozef Béreš - Róbert Muller zo Styllexu Motorsport. Nemali by chýbať ani víťazi Rally Prešov Igor Drotár s Vladimírom Bánocim zo Slovakia Rally Systému. So štartovým číslom 1 odštartujú absolútni víťazi oboch doterajších súťaží zaradených do maďarského majstrovstva posádka Asi - Pikó Zsuzsa na Mitsubishi Lancer Evo IX. Zo zahraničných jazdcov sa predstavia 3 poľské posádky na čele s Grzegorzom Grzybom jazdiacim za slovenský team Rufa Sport /Škoda Fabia Super 2000. Slovenského súťažiaceho - Tento ARC Slovakia Team bude reprezentovať česká posádka Orsák - Vajík. Na štarte by nemal chýbať ani dravo jazdiaci Laurent Viana z Francúzska na Citroene C2 R2 Max.

Tibor Szabosi;_mg_9619.jpg

V bohatom súťažnom poli si diváci budú môcť vychutnať jazdu piatich vozidiel WRC (Melichárek na Mitsubishi, Drotár so Škodou Fabia, Trněný a Cvrček na vozidle Škoda Octavia a maďarský jazdec Bujdos na Subaru Impreza). Uvidíme aj súboj šiestich vozidiel kategórie Super 2000 - štyri vozidlá Škoda Fabia (Béreš, Hercig, Grzyb, Rzezník) versus dve vozidlá Peugeot 207 (maďar ifj. Tóth János a náš Lukáš Lapdavský).

Tibor Szabosi;_mg_9616.jpg

Diváci si ale určite vychutnajú aj jazdy ostatných účastníkov tejto náročnej súťaže, či už budú štartovať na čele, v strede alebo na konci súťažného poľa. Veď oplatí sa vidieť aj umenie „deda" Béreša na Audi Quattro Coupe, či „mladého" Baffyho na Peugeote 106 XSI alebo fanúšikmi obľúbené Lady, ktoré sa predstavia v počte až desať kusov.

Auto Klub Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri