Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ostrý štart do sezóny pre Jačišina s Plichtom

Wednesday, 01. 05. 2024 - 07:35, Public relations   

Ostrý štart do sezóny pre Jačišina s Plichtom

Pre nádejnú prešovskú posádku je stabilita a konzistentnosť základom plánu na tohtoročnú majstrovskú sezónu. Prvým krokom je úvodný podnik MMSR v Slušoviciach na Rallysprinte Kopná.

 

T. Szabosi;jm1a1978-1.jpg

Mesiac po „Valaške“ sa posádka prešovského tímu GART RACING vracia znova na Moravu, aby absolvovala ostrý štart do slovenskej majstrovskej sezóny. Práve Rallysprint Kopná totiž otvára 32. ročník Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží, ktorý má tento rok na programe sedem súťaží. Dve z nich sa jazdia za hranicami, no a práve slušovická Kopná je veľavravným úvodným podnikom. Veľavravným preto, lebo napovie približné rozloženie síl v novej sezóne. Oproti vlaňajšku totiž výrazne stúpol počet prihlásených slovenských posádok v Slušoviciach a nadchádzajúci víkend sľubuje vskutku napínavé súboje.

T. Szabosi;asf79003-3.jpg

Prešovská posádka Jakub Jačišin a Igor Plichta bude tento rok súťažiť v Triede 6 Majstrovstiev Slovenska. „Po hľadaní sa vo vlaňajšej premiérovej sezóne v majstráku sme dospeli k zásadnému rozhodnutiu stabilizovať podmienky v tíme a zvolili sme cestu konzistentnosti,“ vysvetľuje 24-ročný Jakub. „Vlani sme vyskúšali viacero alternatív a veľa sme sa naučili. Napokon sme sa rozhodli pre Ford Fiestu Rally4 s ktorou absolvujeme všetky tohtoročné štarty. Podobne tomu je aj v prípade voľby obutia. Sme veľmi spokojní so spojením so spoločnosťou Hankook, ktorá nám dáva novú perspektívu vývoja aj v tejto oblasti.“

T. Szabosi;20240305-133141.jpg

V príprave na ostrý moravský štart do sezóny absolvovala posádka dve súťaže. Jednou bola už spomínaná „Valaška“ a druhou domáci podnik na legendárnom úseku Cemjata, kde sa Jakub s Igorom radovali z víťazstva v triede. To, že sa snažia nepodceniť prípravu dokladá aj dvojica testov na východe Slovenska, ku ktorým sa tesne pred Kopnou pridajú aj ďalší test na Morave. Jeho cieľom je zvyknúť si na miestne špecifické podmienky. „Jazdil som tu len Mikulášsku rely a tá sa išla v protismere na jednom úseku. Takže miestne trate sú pre mňa veľkou neznámou. Jednodňové testovanie pred súťažou nám aspoň trochu pomôže zvyknúť si na náročné moravské trate,“ vraví mladý Jačišin.

T. Szabosi;jm1a4977.jpg

29. ročník Rallysprintu Kopná sa jazdí v sobotu 4. mája 2024. Skúsení usporiadatelia pripravili pre súťažné posádky štyri náročné úseky, ktoré sa v dvoch sekciách zopakujú. Spolu má tak súťaž sedemdesiat ostrých kilometrov ku ktorým treba pripočítať ešte stovku kilometrov na prejazdoch. „Stále sa učím a jednodňové súťaže sú presne to, čo mi pomáha napredovať. Aj náš plán na túto sezónu je tomu prispôsobený a absolvujeme prakticky celý slovenský majstrák,“ dodáva Jakub Jačišin, ktorý okrem Triedy 6 bude logicky bojovať aj o čo najlepšie umiestnenie medzi dvojkolkami. „Nedávame si výsledkové ciele. Budeme sa snažiť stáť nohami na zemi a preteky od pretekov sa snažiť vybojovať vždy čo najlepšie umiestnenie.“ V snahe o svoje prvé tohtoročný umiestnenie v slovenskom šampionáte vyštartuje prešovská posádka prvú májovú sobotu približne pred deviatou hodinou. Ako sa im darilo sa dozvieme v rovnaký deň popoludní po šestnástej hodine.

B. Štrauch;dsc-1830-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri