Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zradný okruh v réžii Melicháreka

Saturday, 27. 07. 2013 - 17:43, Martin Trenkler   

Zradný okruh v réžii Melicháreka

Starí harcovníci vedia, že na mestskej rýchlostnej skúške sa súťaž obvykle nevyhráva, ale dá sa na nej veľa stratiť. Kľukatá trať, lemovaná obrubníkmi a zvodidlami, nedovolí posádkam ani na chvíľu poľaviť z koncentrácie. 6,3 kilometra dlhý prológ je zároveň dobrou ochutnávkou automobilových súťaží pre širokú verejnosť.

V okolí mimoúrovňovej križovatky Poprad-Západ sa v piatok večer zišli stovky priaznivcov. Videli skvelú jazdu bratov Jaroslava a Erika Melichárekovcov. Ich prejazdy s Citroenom C4 WRC nepôsobili najatraktívnejšie, no časomiera v cieli im ukázala suverénne najlepší čas - 4:46,5 min.

foto-csente.jpg

Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom vodili svoj Ford Focus WRC naoko dravšie, ale napokon boli o 8,4 sekundy pomalší. Úradujúci slovenskí šampióni sa v priebežnom poradí tatranskej rely delia o tretiu priečku s Jozefom Bérešom jun. a Zoltánom Repásom. Zmiešaná slovensko-maďarská dvojica zaznamenala navlas rovnaký čas ako Poliaci.

Pred Grzyba a Béreša sa ešte stihla natlačiť prešovská posádka Igor Drotár s Vladom Bánocim na Škode Fabia WRC. Aj oni však výrazne zaostali za Melichárekovcami - o 7,1 sekundy.

Medzi produkčnými autami (trieda 3) vedú Josef Semerád s Radovanom Moznerom (Mitsubishi Lancer) a hodnotenie vozidiel s jednou poháňanou nápravou podľa očakávania ovládli Pavlovia Nagy a Kušnier (Citroen C2 R2 Max).

foto-drotar.jpg

Prvé kilometre Rallye Tatry nepriniesli šťastie každému. Priskoro sa so súťažou rozlúčil domáci Emil Horniaček - navigátor poľského jazdca Tomasza Csopika. Ich Mitsubishi vypovedalo službu a posádka odstúpila. Problémy mali aj iní. Napríklad Radovan Bekeč so Šimonom Fodorom dovliekli svoju Ladu do cieľa skúšky s dymiacim motorom. Ďalej už nepokračovali, na riaditeľstvo súťaže však požiadali o možnosť pokračovať v sobotu.

Štartové pole Slovenského Rally Pohára poriadne preriedili technické problémy. Odstúpili Martin Buschbachera s Katarínou Bachanovou (Škoda Fabia), Marek a Milan Králikovci (Škoda Felicia), Rastislav Zvalo s Martinom Vicianom (Citroen Saxo), Juraj Urbaník s Viliamom Derďákom (Škoda Fabia) i Petrovia Bujňákovci (Lada VFTS). Vedenia sa ujali Palkovci - Miroslav navigovaný skúsenejším Vladimírom (Renault Clio).

foto-grzyb-1.jpg

40. Rallye Tatry - neoficiálne poradie po RS1:

1. Melichárek/Melichárek (SR) Citroen C4 WRC 4:46,5 min., 2. Drotár/Bánoci (SR) Škoda Fabia WRC +7,1 s., 3. Grzyb/Hundla (PL) Ford Focus WRC a Béres jun./Repás (SR) Subaru Impreza R4 +8,4, 5. Hadik/Kertész (H) Subaru Impreza R4 +11,9, 6. Koči/Starý (SR) Škoda Fabia S2000 +14,4, 7. Semerád/Mozner (ČR/SR) Mitsubishi Lancer Evo IX +14,6, 8. Petho/Ruboczky (H) Mitsubishi Lancer Evo IX +20,6, 9. Ondrej/Gomori (SR) Mitsubishi Lancer Evo IX +20,7, 10. Majerčák/Kollárik (SR) Mitsubishi Lancer Evo IX +23,7.

Slovenský Rally Pohár - neoficiálne poradie po RS1:

1. Palko/Palko (SR) Renault Clio 5:36,2 min., 2. Haluška/Donoval (SR) SEAT Ibiza TDI +5,7 s., 3. Kundlák/Hranka (SR) Honda Civic +8,2, 4. Kekeňák/Bernáth (SR) Škoda Felicia +10,6, 5. Pazderák/Lieskovec (SR) Lada 2107 +12,9.

Filip Garaj, tlačové stredisko Rallye Tatry 2013

foto-semerad.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri