Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Zo šiestich štartov päťkrát na pódiu

Thursday, 24. 02. 2011 - 10:00, Ivan Václavík   

Zo šiestich štartov päťkrát na pódiu

V Bamaku, najrýchlejšie sa rozvíjajúcom meste afrického kontinentu, sa v nedeľu 30. januára 2011 skončila dvojtýždňová dobrodružná púť slovenského Raid Adventure Teamu. Po prekonaní tisícov kilometrov a splnení desiatok úloh obsadili so ziskom 1008 bodov konečné tretie miesto.

ulrichovci-g-9745g.jpg

Počas šesťročnej existencie súťaže sa Juraj a Daniela Ulrichovci z Bratislavy postavili na pódium už po piaty raz. Po víťazstvách z rokov 2006, 2007 a 2008 a treťom mieste v roku 2009, sa ich zbierka vavrínov rozrástla o ďalší cenný úspech. Napriek tomu, že útok na štvrté prvenstvo nevyšiel presne podľa predstáv, s vystúpením na súťaži je slovenská dvojica spokojná.

ulrichovci-9543.jpg

„Tohtoročná rally bola mimoriadne ťažká, organizátori prekonali sami seba, čo sa náročnosti úloh týka," zhodli sa Ulrichovci. „Často sme hľadali neexistujúce dediny, na súťažné úlohy bolo viac odpovedí a nie všetky nám boli uznané."

nissan-navara-9507.jpg

O tom, že to bol doteraz najťažší ročník rally sa posádky presvedčili hneď v úvode africkej časti. Marocké etapy z Tazzarine do Ait Bheku (588 km) a nasledujúca do Bojdour (635 km) zaviedli posádky vysoko do hôr. V zime a za úplnej tmy sa pohybovali po úzkych, polorozpadnutých cestách, prípadne v teréne, kde cesty neboli vôbec.

ulrichovci40.jpg

Mauretánia zas ponúkla dve najkrajšie etapy. Z Bou Lanouar do B2 Beach (280 km) a ďalej do Nouakchott (150 km), po pláži až do hlavného mesta. Podobne príjemná bola aj jazda v úžasných piesočných dunách na brehu legendárneho Ružového jazera.

ulrichovci41.jpg

Konečný výsledok našej dvojice v červenom Nissane Navara mohol byť aj lepší, nebyť niektorých zmien počas súťaže. „Stalo sa nám, že ako jediná posádka sme stihli časový limit etapy, za čo sme mali dostať cenné body. Nakoniec bol pri počítaní výsledkov limit organizátorom zrušený," popísali udalosti manželia Ulrichovci.
Napriek tomu hodnotia svoje vystúpenie a dosiahnutý výsledok pozitívne.

ulrichovi-michal-kostka70.jpg

„Aj keď sme si trúfali na víťazstvo, dosiahli sme napokon "len" tretie miesto. Keď sa však obzrieme späť, na všetky tie mimoriadne ťažké etapy, víťazmi sú vlastne všetci, ktorí prišli do cieľa. Teší nás, že sme konečne v cieli, lebo viacerým posádkam sa to ani nepodarilo. A ďakujeme všetkým, ktorí nás podporovali a držali nám palce."

ulrichovci81.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri