Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

„Zlatý" Tomáš Kohút a „strieborný" Richard Šikyňa

Monday, 03. 06. 2013 - 18:40, Martin Trenkler   

„Zlatý

V nedeľu sa na výborne pripravenej trati NKC vo Sverepci konalo už tretie podujatie seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov. Zúčastnili sa ich aj jazdcov tímu MX Slovakia v zložení Michal Novocký, Richard Šikyňa, Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút a aj tu všetci dokázali, že patria medzi slovenskú elitu vo svojich triedach.

kohut-1.jpg

V prvej jazde v triede MX Junior Michalovi Novockému a ani Richardovi Šikyňovi nevyšiel štart úplne optimálne. Po pár minutách sa však obaja dostali na úplné čelo štartového poľa, keď pred nimi zostal už iba výborne jazdiaci Denis Poláš. Po súboji tímových kolegov bol nakoniec šťastnejší Novocký na 2. mieste a Šikyňa skončil tretí. Štart druhej jazdy zvládli jazdci tímu MX Slovakia výborne a od úvodnej zákruty sa na čelo dostal Michal Novocký a Richard Šikyňa bol tretí. Chyba a následný pád po súboji s Polášom však odsunul Novockého z čela pretekov. Nevzdal to, svoju stratu rýchlo dohnal a začala sa opakovať situácia z prvej jazdy. Na 2. a 3. mieste bojovali o každý meter trati tímový rivali Šikyňa a Novocký. Novocký sa dostal pred Šikyňu, ale ďalší pád ho definitívne odstavil z boja o medailu. Šieste miesto v tejto jazde a druhé z prvej jazdy mu nakoniec stačili „iba" na celkovú štvrtú priečku. Pokračujúci súboj Richarda Šikyňu a Denisa Poláša o prvé miesto v tejto jazde patril až do konca k ozdobám nedeľňajších pretekov. Šikyňa nakoniec skončil po bojovnom výkone druhý len 0 ,17 sekundy za víťazom, čo mu v súčte bodov včera vynieslo aj rovnaké pódiové umiestnenie. V priebežnom poradí seriálu je Šikyňa na 2. a Novocký na 3. mieste.

kohut-sikyna.jpg

V triede MX 85 sa vo farbách MX Slovakia predviedli jazdci Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút. Svoju neustále rastúcu istotu, vyrovnané výkony a chuť vyhrávať predviedol najmladší člen tímu Tomáš Kohút, ktorý po vydarených štartoch ( 2. a 1. ) a výborných výkonoch v oboch jazdách ( 1. a 2. ) v tejto triede zvíťazil a získal tak svoje prvé „zlato" na pretekoch Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. K tomuto úspechu mu všetci srdečne gratulujeme!!! Jaro Antalič si znovu vybral svoj diel smoly, keď od začiatku jazdil na 3. mieste, ale po drobnom zaváhaní a kolízii s Palom Repčákom v jednom z výjazdov, nasledoval nepríjemný pád. Túto jazdu nakoniec skončil 7. a to aj cez problémy s motocyklom, spôsobené pádom. S bolesťami chrbta a pravého členka, nastúpil do druhej jazdy, kde odštartoval ako druhý hneď za Tomášom Kohútom. So zaťatými zubami to dotiahol na 4. mieste, čo mu celkovo stačilo na piatu pozíciu. V priebežnom poradí seriálu je Kohút na 2. a Antalič na 3. mieste.

Peter Kolek, manažér tímu
„Nedeľa bola v tíme dňom veľkej radosti ale aj sklamania. Rišovi sa konečne začali dariť štarty a dostáva sa do celkovej pohody. Jeho druhé miesto na bedni ma naozaj potešilo. Obrovskú radosť mi pripravil hlavne Tomáš Kohút, ktorý získal svoju prvú zlatú medailu na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska. Sklamaní odchádzali domov Miki a aj Jarino, nevyšli im preteky tak, ako si predstavovali a aj zaslúžili. Nevyhli sa pádom, ale taký je motokros. Ja však rozhodne sklamaný nie som, práve naopak. Za doterajšie výsledky a hlavne prístupom si všetci zaslúžia uznanie a aj moje veľké poďakovanie.

sikyna-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri