Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zimná Levoča sa v Icari Rally Teame úplne nevydarila

Thursday, 23. 02. 2017 - 10:18, Public relations   

Zimná Levoča sa v Icari Rally Teame úplne nevydarila

Na poslednú chvíľu sa organizátori zo Spiša rozhodli na svojich tratiach v okolí Levoče usporiadať automobilové preteky, ktoré dodatočne zaradili do seriálu Minirally Cup. Do pravých zimných podmienok odštartovala spomedzi 47 posádok aj dvojica Ivan Mutňanský - Róbert Baran.

Tibor Szabosi;c30i0292-5.jpg

Zimná Minirally Levoča sa uskutočnila v sobotu 18.feburára a to na tratiach známych z minulého ročníka, ktoré boli mierne upravené a predĺžené. Jazdiť sa malo dopoludnia dvakrát v jednom smere a popoludní dvakrát v druhom smere. Kvôli viacerým haváriám sa však časový harmonogram dosť predĺžil a štvrtá rýchlostná skúška bola zrušená. Zajazdiť si na túto zimnú súťaž prišiel aj manažér Icari Rally Teamu - jediného slovenského tímu, ktorý odštartoval ja na svetovej Rallye Monte-Carlo, Ivan Mutňanský. So svojím spolujazdcom Róbertom Baranom odštartovali na Mitsubishi Lancer Evo IX z dielní Srnka Motorsport v najsilnejšej triede A4 v konkurencii desiatich vozidiel.

Tibor Szabosi;c30i8999-3.jpg

Súťaž odštartovala po desiatej hodine svojou prvou rýchlostnou skúškou. Vedenia v triede A4 sa ujali Deak s Maliakom, pričom Ivan Mutňanský s Robom Baranom si vyjazdili pekné štvrté miesto. To sa im podarilo aj napriek tomu, že sa na chvíľu ocitli mimo trate. „Po jednom skoku sme skončili v snehu, kde sme poškodili predok auta a schytal to aj intercooler", prezradil manažér a jazdec v jednej osobe. To však nebol koniec. Poškodený intercooler spôsobil posunutie hadice od turba, ktorá sa od tepla roztrhla a auto tak stratilo tlak turba aj výkon. V druhej a tretej rýchlostnej skúške sa kvôli tomu posádka posunula vo výsledkovej listine smerom nadol a na konci dňa jej patrilo až ôsme miesto. „Preteky sa nám páčili, trať bola skvelá, ale škoda toho poškodenia. Ďakujeme našim partnerom za možnosť odštartovať", zhodnotil Ivan Mutňanský.

Radovan Bries;asf-1761-1.jpg

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri